Uluslararası Kızılhaç: DAİŞ kamplarını hatırlattı!

Uluslararası Kızılhaç Örgütü yaptığı yazılı açıklama ile “Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşanan gelişmelerin sivil nüfusa zarar verebileceğinden endişe duyuyoruz” dedi.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgal saldırılarına yönelik uluslararası alandan ve kurumlardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Cenevre merkezli Uluslararası Kızılhaç Örgütü’nün Ortadoğu Direktörü Fabrizio Carboni yaptığı yazılı açıklama ile Kuzey-Doğu Suriye ve Türkiye sınırında yaşanan gelişmelerden endişe duyduğunu duyurdu.

Direktör Carboni, “Savaştan kaynaklı yoksulluğun yaşandığı ve yüzbinlerce insanın kamplarda olduğu bölge, bugün yeniden bir çatışma ortamı ile karşı karşıya kalıyor” dedi.

DAİŞ KAMPLARINI HATIRLATTI

Kuzey ve Doğu Suriye bölgesindeki DAİŞ çetelerinin ailelerinin kaldığı kamplara hatırlatan Carboni, “Heseke, Reqa ve Derazor, çoğunluğu Suriyeli ve Iraklı olan kamplarda 100 binden fazla insan ağırlanmaktadır. Sadece El Hol kampında yaşayan 68 bin insan var, bunların 3’te 2’si çocuk” diye ekledi.

‘YENİ BİR ÇATIŞMA YAŞANAN DRAMI DERİNLEŞTİRECEKTİR’

Yıllardan beridir süren şiddetli çatışmaların Suriye halklarına ağır bedeller ödettiğini ifade eden Carboni, “Suriye’nin sağlık tesislerinin yarısı çalışmıyor ya da sadece kısmen çalışıyor. İki milyon çocuk okula gidemez duramaz, bunlar ülkenin geleceğinin önünde bir engel olarak duruyor. İki Suriyeliden biri, yurtdışında ya da ülke içindeki çatışmalardan kaynaklı yerinden edilmiş durumda. Yaşanacak yeni bir çatışma bu dramı daha da derinleştirecektir” ifadelerini kullandı.