Urfa E Tipi Kapalı Cezaevinde bugün yerel saatle 18:05 sıralarında yeniden bir yangın çıktıðı bildirildi. Valilik yangının kontrol altına alındıðını duyururken olayda 1'i aðır 14 kişi yaralandı.
Ýki gün önce çıkan bir isyan sonucunda 13 kişinin hayatını kaybettiði Urfa Cezaevinde yeniden bir yangın çıktıðı bildirildi.
CHP Antep Milletvekili Mehmet Şeker yaptıðı açıklamada cezaevinin çocukların tutulduðu bölümdeki mahkumlar isyan çıkardıðını söyledi. Ýsyan sırasında çocuk mahkumlar yatakları ateşe vererek yangın çıkardı. Yangın sonucunda aralarında çocukların da bulunduðu 1'i aðır 14 kişi yaralandı.Yaralılar ambülanslarla hastaneye kaldırıldı.
BDP Mersin milletvekili Ertuðrul Kürkçü cezaevi çıkışında yaptıðı açıklamada şu anda cezaevinde durumun sakin olduðunu söyledi.
Ýçeriden silah ve mahkumlara yönelik anons sesleri duyulurken iş makinaları da cezaevi avlusuna girdi.
Olayı haber aldıktan sonra cezaevi önünde toplanan kalabalıða polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla saldırdı. Ancak kalabalık cezaevi önünden ayrılmamakta direniyor.