Urfa’da Adalet Sofrası: Emine Şen Yaşar’ın çığlığını duyun!

Urfa’da Şenyaşar ailesinin katledilen yakınları için bir yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü Adalet Nöbeti eylemi kapsamında kurulan “Adalet Sofrası”nda “Artık bu annenin adalet çığlığı duyulsun” çağrısı yapıldı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi bir yılı aşkın bir süredir devam ediyor.

Şenyaşar ailesi, Ramazan ayı vesilesiyle, 9 Mart 2021’de başlayan nöbetin 416’ıncı gününde de “Adalet Sofrası” kurdu.

Adalet Nöbeti’nin tutulduğu yerde kurulan sofraya, Amed Emek ve Demokrasi Platformu birleşenlerinden oluşan bir heyet misafir oldu.

İftar öncesi platform birleşenleri adına Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Amed Şube Eşbaşkanı Mehmet Candar bir konuşma yaptı.

Candar, “Emine Şenyaşar 416 gündür onurlu bir direniş sergiliyor. Her gün bu adaletsizliği dile getiriyor ancak Türkiye’de 2015 yılından bu yana adalet ve hukuk olmadığı için kimse duymuyor. Ailenin yaşadıkları katliam yetmezmiş gibi bir de bir çocukları haksız hukuksuz yere cezaevinde” dedi.

Candar, “Biz Amed Emek ve Demokrasi Platformu olarak ailenin talepleri yerine gelene kadar onun yanında olacağız. Artık bu annenin adalet çığlığı duyulsun. Katliam yapanlar cezalandırılsın. Emine Şenyaşar adaletin sembolü oldu ve herkes için adalet istiyor. Adalet isteyen herkesin onun yanında durması önemli” diye ekledi.

Konuşma ardından, ezanın okunmasıyla birlikte “Adalet” temennisi ve dualarla iftar açıldı.