Uyanık: HDP gücünü koruduğu için hedef alınıyor

HDP'nin tüm baskılara karşı gücünü koruduğu için AKP-MHP iktidarı tarafından hedef haline getirildiğini söyleyen HDP Amed İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, daha fazla mücadele ederek siyasi soykırım operasyonlarını boşa çıkaracaklarını belirtti.

AKP-MHP faşist iktidarın HDP'ye yönelik başlattığı siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren HDP Amed İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, AKP'nin, 7 Haziran 2015 yılında yapılan seçimlerde barajı geçen HDP'yi tasfiye etmeye çalıştığını belirtti. 16 Nisan 2017'de yapılan referandumda iktidarın bir rejim değişikliğine gittiğini hatırlatan Uyanık, bu rejim değişikliğinin hem iç hem de dış politikada bir tıkanıklığa sebep olduğunu vurguladı.

İktidarın, ekonomik, kültürel, hukuki, doğa, siyasi ve sağlık gibi sorunlara da çözüm getiremediğine dikkat çeken Uyanık, "Farklı olaylar yaratarak ülkeyi yönetememe durumlarını örtmeye çalışıyorlar, bu birincisi. İkincisi ise HDP'nin siyasetine, politikalarına ve ortaya koyduğu siyasetin hem iç politikada hem de uluslararası arenada da kabul edilmesini hazmedemediler. 1 Haziran'dan beri HDP’nin yürüttüğü bir kampanya vardı. Hem demokratikleşme hem olabildiğince tüm muhalif kesimleri yan yana getirebilmek ve bu kötü gidişata dur diyebilmek için çağrıları, kampanyaları, bununla ilgili eylem ve etkinlikleri vardı. Sürekli HDP’yi zayıflattığını düşündüğü her noktada, HDP gücünü koruduğu için hedef alındı" diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN DAHA FAZLA ÖRGÜTLENEREK OPERASYONLARI BOŞA ÇIKARMAK

HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonlarının hukuk ile hiçbir ilgisi olmadığını vurgulayan Uyanık konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Bu saldırılar ilk değil. Eski eşbaşkanlarımız, sayısız çalışanımız, milletvekillerimiz, önceki dönem belediye eş başkanlarımız hala tutuklu. 50'den fazla belediyemize kayyum atandılar. Yani bu baskılar bu günlük bir şey değil. Toplumun HDP'yi daha fazla sahiplenmesi gerekir. Baskılara karşı dik durarak direneceğiz. Daha fazla kurumsallaşan ve örgütlenen HDP'nin bu baskılardan güçlü bir şekilde çıkacağına inanıyorum.

Türkiye'deki hukukun nasıl iktidarın sopası haline geldiğiyle ilgili birçok örnek var. Tahliye ediyor, sonra tekrar tutukluyor, yeni bir dava açıyor. Bu tür davaların muhalifleri susturma sopası haline geldiği ortada aslında. Bu olayı da hukuk çerçevesinde değerlendirmeye kalkmak yetersiz kalıyor. Görünen bir intikam operasyonudur. Bir susturma operasyonudur. Bir diz çöktürme operasyonudur. Önemli olan daha çok örgütlenerek daha çok mücadele ederek bu operasyonları boşa çıkarmak."