Van AKP’deki bölünme fiziki şiddete dönüştü

Van’da geçen hafta içinde Başkale’de birbirini darp eden AKP’liler bu defa Muradiye’de herkesin önünde kavga ettiler.

AKP'de yaşanan bölünme günden güne artarken, yerelde ise artık sözlü ve fiziki tartışmalara neden oluyor. Van'da geçen hafta Başkale'de yaşanan ve ilçe başkan adayının darp edildiği kavganın ardından bu defa da Muradiye kongresinde yumruklar konuştu.

Geçen hafta içinde AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AKP Başkale İlçe Başkanı Muğdat Saruhan’ın aralarında bulunduğu heyet, depremin vurduğu Özpınar ve Gelenler köyüne gitti. Bu hafta sonu yapılacak kongrede aday olan Orhan Caner de heyet ile birlikte köy gezisine katıldı. Bu sırada Muğdat Saruhan ve Orhan Caner arasında bir tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Saruhan ve oğlu Mervan Saruhan, ilçe başkan adayı Orhan Caner’i darp etti.

Başkale’de yaşanan kavganın üzerinden bir hafta geçmeden AKP’liler bu defa da Muradiye’de birbirine girdi. AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nun katıldığı kongrede kürsüye çıkan AKP Muradiye eski İlçe Başkanı İbrahim Vanlı, kendisine yeniden ilçe başkanlığının verilmemesine tepki gösterdi.

Vanlı, Türkmenoğlu’nun kendisine verdiği teşekkür plaketinin ardından “Bana haksızlık eden bu il başkanı ve teşkilatıdır. Bana yapılan şerefsizliktir ve alçakça plaketi almıyorum” deyince ortalık karıştı. Birbirlerine sandalyelerle saldıran AKP’lilerin kavgası sırasında bir çok kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.