Van’da ‘Burası Kürdistan’dır’ diyen esnaf gözaltına alındı

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Van ziyareti sırasında “Burası Kürdistan’dır” diyen esnaf Hacı Tunç gözaltına alındı.

Sarıgül’ün Van’ın İpekyolu ilçesinde esnaflarla bir araya geldiği sırada esnaf Hacı Tunç, “Ne kadar dil o kadar mutluluk. Doğu kültürü bambaşkadır. Doğu'yu unutmayalım. Bir arkadaşımız Siirt’te ‘Burası Kürdistan’dır’ dedi. Bin, 2 bin yıl önce burası Kürdistan’dı. Yine de Kürdistan olacak. İtiraz etmeyelim. Bizi yaratan Allah’tır. Allah Kürtçeyi, Türkçeyi, Arapçayı, İngilizceyi de biliyor” dedi.

Sarıgül ise “Türkiye Cumhuriyeti topraklarında herkes kendi ırkını, düşüncesini özgür bir şekilde konuşur” iddiasında bulundu.

TDP Genel Başkanı “Hudut ve bayrak birliği diyen bütün yurttaşlarımızla el ele, kol kola, omuz omuza olacağız” diye ekledi.  

Ancak Sarıgül pazardan ayrıldıktan sonra Tunç’un işyerini basan polisler, esnafı gözaltına aldı.

Tunç’un avukatı, gözaltı işleminin neye dayandırıldığına dair kendilerine bir bilgi verilmediğini söyledi.

Ekim ayı sonunda milliyetçi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt ziyaretinde “Burası Kürdistan'dır ama inkar ediliyor” diyen esnaf Cemil Taşkesen, gözaltına alınmış ve bir süre sonra serbest bırakılmıştı.