Van’da tutsaklara işkence: ‘Böyle devam ederse bizi öldürecekler’

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutsak edilen Veysi Bayat, uygulamaların işkence boyutuna vardığını belirterek, “Böyle devam ederse bizi öldürecekler” dedi.

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutsaklara yönelik şiddet giderek tırmanıyor. Tutsakların verdiği bilgiler, uygulamaların işkence boyutuna vardığını gösteriyor.

Tutsaklardan Veysi Bayat, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde şiddete maruz kaldıklarını ve konuşacak durumda olmadıklarını ifade etti.

Baba Abdullah Bayat, oğlunun telefonda konuşurken dahi zorlandığını söyledi.

Bayat, "Oğlum, gardiyanların saldırısına maruz kalmış. Oturmakta ve ayağa kalkmakta zorluk çekiyor. Her akşam saat 20.00 civarında gardiyanlar tarafından koğuşları basılarak şiddete maruz bırakılıyorlar. Oğlum 'Ölümüne işkence ettiler. Böyle devam ederse bizi öldürecekler' dedi. Artık bir ölü olduğunu söyledi. Haftalardır aralıksız şiddete maruz kalıyorlar ve her akşam bir odaya götürülüp işkenceye maruz bırakılıyorlar” dedi.

Sadece siyasi tutukların hedef alındığına dikkat çeken Abdullah Bayat, şöyle konuştu:

"Oğulum, cezaevi müdürü değiştikten sonra işkencenin başladığını ve daha da arttığını söyledi. Konuşacak durumda değildi ve konuşurken çok zorlanıyordu. ‘Ayakta duramıyorum’ diyordu. Hastaneye bile götürmemişler. ‘Bizi öldürecekler’ diyordu. Eğer bu zulüm değilse peki nedir? Bundan daha büyük zulüm var mı?.”