Van'daki tutsaklar taleplerini açıkladı

Van'daki tutsaklar, İHD'ye mektup yazarak, taleplerini kamuoyuna duyurdu.

Van F tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde bulunan tutsaklar, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi'ne mektup göndererek, hak ihlalleri ve taleplerini açıkladı. İbrahim Keras, Serbest Akbaş, Ahmet Aziz Muhammed Halife ve Hüseyin Batıbey tarafından gönderilen mektubu, İHD Şube Başkanı Murat Melet okudu.

AYRIMCI YASAYA VE İLETİŞİM ENGELİNE TEPKİ

Tutsaklar, ayrımcı infaz yasasına tepki göstererek, yasanın kendilerini de kapsamasını, hasta tutsakların infazının ertelenmesini, disiplin cezaları ve sürgünlere son verilmesini istedi.

İletişim haklarının engellendiğine dikkat çeken tutsaklar, radyo, kitap, dergi ve gazetelerin ulaştırılması gerektiğini belirtti.

'HAKLARDAN YARARLANAMIYORUZ'

"Spor, sohbet, kurs vb. etkinliklerden yönetmenlikte de belirlendiği gibi haftada 10 saat bu haklardan yararlanmak istiyoruz" vurgusunda bulunan tutsaklar, oda değişim taleplerinin de karşılanması gerektiğini kaydetti.

Tutsakların mektubunda, müebbet cezası alanlar ve hücrede kalanlar için de şunların yapılması istendi:

"Havalandırmaya çıkma saatlerinin arttırılması, resim, saz vb. kurslardan faydalanmaları, spor sohbet faaliyetlerine onar kişi olarak çıkarılmaları, havalandırması ortak odaları tekli olan kısımlara alınması..."