Van ve İstanbul’da faşistlere karşı eylemler

Van’da faşist ve işbirlikçi kesimlere karşı Şehit Eylül Amed ve Şehit Mazlum Maxmuri İntikam Birimi tarafından bir dizi eylem gerçekleştirildi. 

Foto: Arşiv

AKP yanlıları ve faşist kesimlere yönelik bir dizi eylemi üslenen birim “Kürt halkına ve değerlerine saldırmaktan geri durmayan AKP-MHP faşizmi siyasi ve askeri operasyonlarına tüm Kürdistan ve Türkiye metropollerinde devam ettiği ve Rojava’da ekinleri, ormanları yaktığı müddetçe, yine halkların yaşam hakkını kendi faşist politikalarıyla hiçe sayan tutumunu ortaya koydukça, bu saldırılara karşı boyun eğmeyip ortak ruh ve bilinçle hareket etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Açıklamada 21 Mayıs’ta Van İpekyolu Sebze Hali caddesi üzerindeki iki aracın yakılması, 22 Mayıs’ta Edremit’in Kirazlı bölgesinde bir baz istasyonunun yakılması, yine 22 Mayıs’ta Tuşba’da İstasyon Mahallesi Seyrantepe bölgesinde tren raylarına sabotaj yapılması, 23 Mayıs günü de İpekyolu Sixge mahallesinde polis noktasına karşı havai fişek atılması eylemleri üstlenildi. 

İstanbul’da ise Şehit Helmet ve Şehit Arin Mirkan İntikam birimi de 21 Mayıs günü Gaziosmanpaşa’da AKP işbirlikçisi bir şahsa ait olan ve uyuşturucu satışının yapıldığı bir bina yakılması eylemini üstlendi. 

Grup 23 Mayıs’ta Okmeydanı’nda BİM ve Şok marketin yakılması ve Dragos’ta bir aracın yakılması eylemlerini de gerçekleştirdiğini açıkladı.