Xillo 5 gün sonra Malatya'ya sevk edildi

Xillo 5 gün sonra Malatya'ya sevk edildi

Panzer tarafından sınırda ezilen Kobanêli Eso Salih Xillo, ameliyat edilmeden 5 gün bekletildikten sonra Malatya İnönü Üniversitesi Travmotoloji ve Ortopedik Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

5 Aralık'ta Suruç (Pirsûs)-Kobanê sınırında Boydê Köyü'ne 30 metre kala, askeri panzerin önce motosikletine çarpıp ardından ezdiği Eso Salih Xıllo (25),  Urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti. Kafasında, belinde ve bacağında kırık olan ve acilen ameliyata alınması gereken Xillo, 5 gündür bekletildiği hastanede Malatya İnönü Üniversitesi Travmotoloji ve Ortopedik Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 

Xillo'nun ağabeyi Teyyar Xillo hastane yönetimi ve devletin tutumunu eleştirerek şöyle konuştu: "Devlet hem vuruyor hemde ölüme terk ediyor. Eğer ölmesini istiyorlarsa açıkça söylesinler. Kardeşime bir şey olsa bunun hesabını kim verecek?"