Yaşamını yitiren tutsak Emir'in ailesinden çağrı

Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi’nde koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Muhammed Emir’in ailesi, cenazenin verilmesi için destek çağrısında bulundu.

Maraş Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi'nde koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Efrînli Muhamed Emir’in (57), Şehba’nın Fafîn ilçesinde bulunan ailesi, cenazenin kendilerine teslim edilmesini istedi.

Emir’in kardeşi Ednan Xelil, “Kardeşim nasıl yaşamını yitirdi, bilmiyoruz. Kardeşimin cenazesinin buraya getirilmesi için yardım edin” çağrısında bulundu.

28 YILDIR TUTSAKTI

Kardeş Xelil, Türk ordusunun 2018’de Efrîn’e yönelik işgalci saldırıları sonucu Şehba’ya göç etmek zorunda kaldıklarını söyledi. 28 yıldır cezaevinde tutsak olan kardeşinin cenazesinin kendilerine verilmesini isteyen Emir, şunları söyledi:

"Kardeşim 1989 PKK’ye katılım yaptı. 1993 yılında yaralı bir şekilde yakalandı ve 28 yıldır cezaevindeydi. Şimdi de cezaevinde yaşamını yitirdiği haberini aldık. Bunca yıldır cezaevinde olan kardeşim nasıl öldü? Bunu öğrenmek istiyoruz. Kardeşim ne yaptı? Biz kardeşimin cenazesinin bize teslim edilmesini istiyoruz. Emektar bir insandı. Kardeşimin cenazesinin Şehba’ya getirilmesi için yardım istiyoruz. Kardeşimin bizim bulunduğumuz yerde gömülmesini istiyoruz."

Muhammed Emir’in cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) bekletiliyor.