YDG-H'den DÜ öğrencilerini sahiplenme çağrısı
YDG-H'den DÜ öğrencilerini sahiplenme çağrısı
YDG-H'den DÜ öğrencilerini sahiplenme çağrısı
Dicle Üniversitesi’nde 3 gündür devam eden olaylara ilişkin açıklama yapan YDG-H, Hizbullah gençliğini devletin kirli oyununa gelmemeye davet ederken, Kürt halkı ve yurtsever gençliği de Dicle Üniversitesi öğrencileri ile dayanışmaya çağırdı.
Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H), Dicle Üniversitesi’nde yurtsever öğrencilere yönelik saldırılara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.
Dicle Üniversitesi’nde öğrenim gören yurtsever devrimci öğrencilerle, ‘Bilge Gençlik Kulübü’ çatısı altında bir araya gelen Hizbullah yanlısı gençler arasında başlayan gerginliğin zaman zaman çatışmalara dönüşerek devam ettiğini hatırlatan YDG-H, polisin tutumuna da dikkat çekti. “Özellikle faşist TC polis güçlerinin sadece yurtsever öğrencilere yönelik müdahalesi ve saldırgan tutumları olayların kronikleşmesinde etkili olup katliama davet çıkarmıştır” dedi.
90’lı yıllarda devreye konulan özel savaş uygulamalarının deşifre olduğunu belirten YDG-H, sağduyu çağrısı yaptı. Açıklamada, “Açıkça belirtmek istiyoruz ki 90’lı yıllarda yaşananlar ve yaşatılanlardan özel savaş devletinin kirli politikaları deşifre olmuştur. Dolayısıyla Kürtlerin tekrardan kendi içinde böyle bir durumu yaşamasına müsaade edilmemelidir. Kürt hareketinin Hizbullah’a ve gençlerine yönelik bir politikası yoktur. Gelişen olaylar kesinlikle istenmeyen durumlardır. Bu konuda her iki taraf açısından da sağduyunun hakim olması gerekmektedir. Bu temelde beklentimiz Hizbullah gençliğinin kendi üzerine düşeni yaparak üniversitedeki olayları sonlandırıp sağduyulu hareket etmesidir. Şüphesiz yurtsever devrimci öğrenciler de bu tutumu cevapsız bırakmayacaklardır” denildi.
YDG-H, Kürt halkı, Kürdistan ve Türkiye’deki yurtsever gençliği de Dicle Üniversitesi öğrencileri ile dayanışmaya çağırdı. “YDG-H olarak Hizbullah gençliği ve üyelerini devletin kirli amaçlarını görmeye davet ederken tüm yurtsever ve devrimci öğrencileri de Dicle üniversitesi etrafında ateşten bir çember oluşturarak dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.