YJA STAR gerillaları: 4 Nisan sıradan değil

YJA STAR gerillaları, 4 Nisan’ı sıradan bir doğum günü olarak ele almadıklarını, sömürgeciliğin yer yeksan edilmesi iradesinin doğuşu olarak gördüklerini belirtti.

Türk işgalciliğine karşı Xakurkê’deki direnişte yer alan YJA STAR gerillaları, kadınlar olarak direniş mevzilerinde bulunmalarının Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan’ın eseri olduğunu söyledi. 

ANF’ye konuşan YJA STAR gerillaları, 4 Nisan’ı daha fazla mücadele ve zafer kararlılığıyla karşıladıklarını ifade etti.

YJA STAR gerillası Bêrîvan Keraşi, “Bir genç kadın olarak gerilla alanlarına gelmemiz, YJA STAR gerillası olarak şu an mücadele saflarında yer almamız Önder Apo’nun eseridir. Felsefesi ve büyük düşünce gücüyle mücadele ediyoruz. Önderliğe bakışımız, nsanlığın kurtuluş doktrini üzerinedir. Kadınların kurtuluş reçetesini de yazmış ve bizlere yol göstermiştir. Büyük direnişin ve özgür geleceğimizin mimarının doğum günü olan 4 Nisan, bunun için büyük bir anlam ve öneme sahiptir. Doğum gününü tekrar kutluyor ve direniş sözümüzü yineliyoruz” dedi.

ÖZGÜRLÜK UMUDUNUN DİRİLMESİDİR

YJA STAR gerillası Ciwana Destan da 4 Nisan’ı direniş ve tecridi kırma iradesi ve kararlılığında karşıladıklarını belirtti. arihi ve bir o kadar da zorlu bir süreçten geçildiğini kaydeden Destan, şunları söyledi:

“Önder Apo biz kadınlara direniş için bütün koşulları oluşturmuş. Bizler için 4 Nisan, yenilenme, özgürlüğe tomurcuklanma günüdür. Kürdistan halkının üzerine dökülen betonunun paramparça edilmesi ve özgürlük umudunu yeniden diriltmesini sağlayan bir doğum olarak görüyoruz. Kürt halkı açısından köleliğin ve sömürgeciliğin yerle yeksan edilmesi iradesinin doğuşu olarak kabul ediyoruz. Dolayısıyla bizler için önemli olan Önderlik ile yoldaş olmayı başarabilmektir. Son görüşmelerinde tecridi bizlerin direnişinin kıracağını belirtmiş ve sorumluluklarımızı hatırlatmıştır. Mutlaka ama mutlaka bizlere düşen sorumluluğu yerine getireceğiz.”

BİZLERE DÜŞEN DİRENİŞİ BÜYÜTMEKTİR

YJA STAR gerillası Axîn Şemzînan da 4 Nisan’ın sıradan bir doğum günü olarak ele alınamayacağını belirterek, “4 Nisan yeniden aydınlıkla buluşmanın günüdür. Halk ve Hareket olarak çetin bir süreçten geçmekteyiz. Düşmanın bütün olanaklarıyla imha saldırılarına devam ediyor. Biz de büyük bir kararlılıkla direniyoruz. Tüm süreci bizlerin direnişinin belirleyeceğini, Önder Apo söyledi. Bundan dolayı bizlere düşen Önder Apo’nun doğum gününde var olan direnişi büyütmek, geliştirmek ve her tarafa yaymaktır” şeklinde konuştu.