Yönetmen Veysi Altay'a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi

Özgür Gündem Gazetesi’nde Nöbetçi Yayın Yönetmenliği yaptığı için yargılanan yönetmen Veysi Altay 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla bir gün Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen yönetmen Veysi Altay’ın “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması, İstanbul 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Altay’ın avukatları, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini vurgulayarak, beraat talebinde bulundu. Oy çokluğuyla kararını açıklayan mahkeme heyeti, Altay’a “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. 

Mahkeme, Altay’ın bu yönde bir talebi olmamasına rağmen hükmün açıklanmasının 2 yıl geriye bırakılmasına hükmetti. Yine Altay hakkında “örgüt açıklamalarını yayınlamak” iddiasıyla da 10 ay hapis cezası verildi. Bu ceza da 6 bin TL para cezasına çevrildi. 

Mahkeme başkanı ise karara muhalefet şerhi koyarak, Altay’ın söz konusu suçları işlediğine dönük kanaat oluşmadığını söyleyerek, beraatını istedi.