YPG’den DAİŞ’e ağır darbe

DAİŞ çetelerinin dün Sêgiro kasabasına yönelik saldırılarının sonuçları netleşti. Saldırıları kırılan çetelerden 65’i öldürüldü, çok sayıda silah ve cephaneleri YPG güçlerinin eline geçti.

DAIŞ çeteleri dün (8 Temmuz) sabah saat 05.00’da Girê Spî’nin (Tel Abyad) güneyindeki Eyn Îsa kasabasına 25 km uzaklıkta bulunan Sigêro kasabasına güney, batı ve doğu cephelerine saldırdı.

YPG savaşçıları çete saldırısına sert karşılık vererek saldırıları kırdı. Çatışmalar ardından YPG savaşçıları bölgede temizlik operasyonu başlattı. Operasyon sonuçları belli oldu. 65 DAIŞ çetesi öldürüldü.

Öte yandan 3 RPG (roket atar) ve 3 roketi, 4 HV, 15 kalaşnikof ve 1000 mermisi ile 37 şarjörü, 4 BKC ve 5 ile 2 kasa mermisi, 17 el bombası, 3 raxt, 4 sağlık çantası, bir sabotaj çantası, 3 dijital telsiz, bir analog telsiz, bir kamera ve bir kasatura bıçağı YPG savaşçılarının eline geçti.