YPG'den Til Ebyad bilançosu: 32 El Kaide üyesi öldürüldü

YPG'den Til Ebyad bilançosu: 32 El Kaide üyesi öldürüldü

YPG kaynakları Pazartesi akşam saatlerinden itibaren El Kaide bağlantılı gruplarla girilen çatışmalarda 32 çete mensubunun öldürüldüğünü bildirdi.     

YPG’ye kaynaklarının ANHA’ya verdiği bilgiye göre 22 Temmuz günü akşam saatlerinde Rakka’ya bağlı Til Ebyad yakınlarında YPG güçleriyle El Kaide bağlantılı silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalarda Irak-Suriye İslam Devleti’nin 32 üyesi öldürüldü. Aynı kaynak en ağır çatışmaların Kendal Köyü yakınlarında yaşandığını ve bu çatışmalarda 26 çete üyesinin öldürüldüğünü duyurdu. Bu çatışmalarda çok sayıda El Kaide üyesinin de yaralandığı belirtildi.  

YPG’nin ayrıca bu çatışmalarda bir uçak savar ve bir BKC ağır otomatik silah ele geçirdikleri bilgisi verildi.   

Bugünkü çatışmalarda da 4 El Kaide üyesinin öldürüldüğünü aktaran YPG kaynakları, gün boyunca El-Nusra ile girilen çatışmalarda bir tankın imha edildiği ve ağır silahları taşıyan 4 aracın darbelendiği belirtildi. Kiz Eli Köyü yakınlarındaki çatışmalarda ise 2 çete üyesinin öldürüldüğü ve çok sayıda yaralılarının olduğu duyuruldu. 

Aynı kaynaklar YPG savaşçılarının güçlü direnişinin El Kaide’ye bağlı gruplara ağır kayıplar verdirdiğini ve çetelerin bu çatışmalardan sonra Türkiye sınırlarına doğru kaçtığını bildirdi.

Diğer yandan Camuş ve Meluh El Qemer köylüleri El-Nusra ve diğer El Kadiye gruplarının kendilerini zorla köylerinden çıkarıp, bu köylere yerleştiklerini söyledi. ANHA’ya bilgi veren köylüler çetelerin köylerinin çevresine pusu attığını söyledi.