YPG savaşçısı ÇınarAmsterdam’da anıldı
Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mazlum Durok kod adlı Salman Çakır, Hallanda’nın Amsterdam kentinde anıldı.
Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mazlum Durok kod adlı Salman Çakır, Hallanda’nın Amsterdam kentinde anıldı.
Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mazlum Durok kod adlı Salman ÇınarHallanda’nın Amsterdam kentinde anıldı.
Amsterdam’daki Demokratik Halk Meclisi’nde düzenlenen anma etkinliğine katılan Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal da bir konuşma yaptı.
Kartal, “Kobanê destanının Mazlum Durok arkadaş gibi binlerce gencin kanıyla yazıldı. Kobanê direnişi sadece Kürdü kurtarma mücadelesi değildi. Kobanê direnişi bir insanlık mücadelesiydi. Kobanê düşmüş olsaydı, Ortadoğu’da tüm halklar kaybetmiş olacaklardı” dedi.
Kobanê’nin üstün bir irade sonucu özgürleştiğini vurguladı. Kartal daha sonra ise 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu.
Kartal’dan sonra söz alan YPG savaşçısı Mazlum Doruk’un akrabası Mervan Batman, “Mazlum yoldaşın kahramanlığını şahadeti anlatıyor. Kahraman insanlar savaşarak şahadete ulaşır. Mazlum yoldaş, Batman’da sömürgeci TC asker ve polisine karşı sokak eylemlerinde en ön saflarda yer alarak mücadele etmiş bir kahramandır” dedi.
Konuşmalardan sonra Şex Said Camisi İmamı Mele Ahmet mevlüt okudu. Ardından da yemek verildi.