YPG savaşçısı Orsetti’nin adı Roma’da bir parka verildi

YPG’li anarşist savaşçı Lorenzo Orsetti’nin adı İtalya’nın başkenti Roma’da bir parka verildi.

DAİŞ çetelerine karşı yürütülen mücadele sırasında 18 Mart günü Baxoz’da hayatını kaybeden YPG’nin enternasyonalist savaşçısı Lorenzo Orsetti’nin (Tekoşer Piling) cenazesi 15 Haziran günü doğum yeri olan Floransa’ya ulaşmıştı. Orsetti’nin cenazesi 24 Haziran’da Floransa’da defnedilmişti.

Enternasyonalist savaşçı Orsetti anısına son bir haftadır bir çok etkinliğin düzenlendiği İtalya’da, Perşembe günü de başkent Roma’da bir parka “Lorenzo Orsetti” adı verildi.

Bağımsızlar Komitesi tarafından parkta düzenlenen açılış etkinliğine çok sayıda kişi katılırken, Orsetti’nin anısına konuşmalar yapıldı.

Orsetti’nin babası Alesandro Orsetti’nin hazır bulunduğu park açılışına bir çok İtalyan ve Kürt organizasyon temsilcisi katıldı.

Park açılışında ayrıca geleneksel Kürt yemekleri yenildi, Kürt kıyafetleri ve takıları sergilendi ve Kürt sanatçı Mübin Dünen sahne aldı.

Roma’daki etkinlik Bağımsızlar Komitesi’nin 25-29 Haziran tarihleri arasında düzenlediği festival kapsamında gerçekleşti. Festival Perşembe günü Kürt kültürü, müziği ve Rojava devrimine ayrılmıştı.