YPG ve YPJ'li enternasyonal savaşçılardan uluslararası kamuoyuna çağrı

YPG ve YPJ'li enternasyonal savaşçılar yayınladıkları bir video mesaj ile Türk devletinin saldırılarını kınayarak “uçuşa yasak bölge” ilan edilmesini istedi. YPJ'li savaşçılar devrimi sonuna kadar savunacaklarını da ifade etti.

Türk devletinin son dönemde Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına karşı bir mesaj da YPG ve YPJ'li enternasyonalist savaşçılardan geldi. Savaşçılar bir video mesajı yayınlayarak devrimi sonuna kadar savunacaklarının mesajını verdi.

22 Temmuz günü YAT komutanı Jiyan Tolhildan, YPG komutanı Roj Xabur ve YAT üyesi Barin Botan’ın Türkiye’nin saldırısı sonucunda şehit düştüğünün hatırlatıldığı açıklamada sadece 2022 yılında insansız hava araçlarıyla Rojava’ya yönelik 56 saldırı gerçekleştirildiği ve bu saldırılarda 27 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Türkiye’nin 2018’deki Efrîn işgalinden bu yana Rojava’ya yönelik olarak hiç durmadan saldırı düzenlediğini ifade eden savaşçılar bu saldırılarda bölgedeki devrimin yok edilerek Kürtlerin de göçertilmek istendiği vurgulandı.

Dünyadaki tüm Rojava dostlarına çağrı yapan savaşçılar “bizlerle birlikte ayağa kalkıp bu kadın devrimini savunun. Türk devletinin kadın devrimcileri hedefleyen karşı devrimci savaşını içeren kirli planını teşhir etmeliyiz. En acil talebimiz uçuşa yasak bölge ilan edilmesidir” dedi.

Savaşçılar devrimi sonuna kadar savunacaklarını da ifade etti.