YPS'den 3 kentte işgale karşı eylem

YPS Şehit Muğdat Ay İntikâm Birimi, Konya, Antalya ve Muğla'da AKP-MHP'lilere dönük eylemler düzenledi. Birim, "Saldırıların hesabını Türkiye metropollerinde soracağız" dedi, 'kesintisiz eyleme' çağırdı.

YPS Şehit Muğdat Ay İntikâm Birimi, Konya, Antalya ve Muğla’da işgale karşı eylemler düzenledi.
Yazılı açıklama yapan YPS Şehit Muğdat Ay İntikâm Birimi, "Üyelerimiz  'sömürgecilere ve ajan-işbirlikçilere karşı intikâm hamlesi' kapsamında Konya, Antalya ve Muğla’da etkili eylemler gerçekleştirdi" dedi.

Açıklamada, eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

"Birim üyelerimiz 18 Haziran günü akşam saat 21:00 civarında Konya’nın Karatay ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan Konsan Sanayi sitesindeki AKP’li faşist şahıslara ait sünger fabrikasına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylem sonucunda sünger fabrikası saatlerce yanarak imha oldu.

18 Haziran günü birim üyelerimiz Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Yaylaalan Mahallesi'nde AKP üyesi faşist şahsa ait araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylemde AKP üyesi şahsa ait araç imha oldu.

Birim üyelerimiz 14 Haziran günü Antalya’nın Manavgat ilçesinde MHP’li bir şahsa ait araca yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylem sonucunda araç yanarak imha oldu.

13 Haziran günü birim üyelerimiz Muğla’nın Menteşe ilçesinde AKP-MHP faşist rejimi destekçisi şahıslara ait buğday tarlalarını yakarak ateşe verdi. Eylemde AKP-MHP destekçisi şahısa ait onlarca dönümlük buğday tarlası yanarak imha oldu."

'İKTİDARIN SONU GELDİ'

"Türk devleti, özgürlük hareketine karşı topyekûn bir saldırı başlatmıştır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Her gün Kürdistan dağları bombalanarak sivil halkımız katledilmektedir. Sonunun geldiğini anlayan tüm iktidar güçlerinin yaptığı gibi sona doğru giderken en vahşi yöntemlerle işgal girişiminde bulunmaktadır. İşgalci Türk devleti tüm gücünü seferber etmiş olmasına rağmen bitişini engelleyememiştir. Bugün tekrardan Kürt halkına saldırarak faşizmini sürdürmek istiyor" denildi.

'HER YERDE KESİNTİSİZ EYLEME ÇAĞIRIYORUZ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Her yerde maskesi düşen TC. devleti bu işgal saldırısında da her zaman olduğu gibi işbirlikçilik ve de ihanetten zemin almaktadır. Kürdistan’daki ihanet ve işbirlikçilik en lanetli konuma girmiş, halkını katleden kan emicilerle bir olmuştur. Küdistan’da ihanet içinde olanlar en büyük düşman konumundadırlar. Gerek sömürgeciliğin işgal saldırılarına karşı gerekse de ihanet ve işbirlikçiliğe karşı her yerde aktif bir mücadele içinde olacağız. 'Cenga Heftanin' ruhu ile Kürdistan’a yapılan saldırıların hesabını Türkiye metropollerinde soracağız. Buradan tüm intikâm birimlerine ve yurtsever halkımıza çağrımız şudur: Topyekûn saldırı karşısında topyekûn direniş içerisine girerek her yerde sürekli ve de kesintisiz eylem halinde olunmalıdır."