YPS’den İzmir’de elektrik üretim sahasına sabotaj

YPS Şehit Mordem Andok İntikam Birimi, İzmir’de rüzgar enerjisiyle elektrik üretim sahasına yönelik kapsamlı bir sabotaj düzenlediklerini duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan YPS Şehit Mordem Andok İntikam Birimi, sabotaj eylemini 1 Ekim 2019’da “şehit düşen Mazlum Jiyanda anısına” düzenlediklerini bildirdi.

Açıklamada, “Birim üyelerimiz 3 Temmuz günü saat 17:00’da İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan rüzgar elektrik üretim ve depolama alanına yönelik kapsamlı bir sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Sabotaj eylemi sonucunda 20 elektrik üretim ve depolama alanı tamamen imha edildi. Bölgenin en büyük rüzgar elektrik üretim alanına yönelik gerçekleştirilen bu eylemde işgalci Türk devleti ve onun paravan şirketleri büyük maddi hasara uğratıldı” denildi.

Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarına cevap olarak bu eylemi gerçekleştirdiklerine işaret eden YPS, “Kürt halkına karşı uygulanan bu topyekün saldırılara ancak topyekün direniş ile cevap olunabilir. Biz Kürdistan halkının öz savunma güçleri olarak her an her yerde eylemlerimizle cevap olacağız. Gün öz savunma günüdür. Kürt halkının varlığını hedefleyen AKP-MHP faşist rejimine karşı tüm halkımız öz savunmasını gerçekleştirerek varlığını, sokağını, kentini savunmalıdır” diye belirtti.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “YPS ve YPS/Jin öz savunma üyelerimiz her yerdedir ve soykırım saldırılarına karşı öz savunmasını gerçekleştiren her birey YPS ve YPS/Jin üyesidir. 5 Mayıs 2020 tarihinde başlattığımız “Sömürgecilere ve ajan işbirlikçilere karşı intikam hamlesi” kapsamında Şehit Mazlum Jiyanda yoldaşın ruhuyla intikam almaya devam edeceğiz.”