YPS-JIN işgale karşı 5 kentte eylem düzenledi

YPS-JIN Şehit Arjin Amed İntikâm Birimi, 5 kentte işgale karşı eylemler düzenledi. Birim, "Bugün her Kürt bulunduğu yerde işgalci Türk devletine karşı öz savunma savaşını vermelidir" dedi.

YPS-JIN Şehit Arjin Amed İntikâm Birimi, "Sömürgecilere ve ajan işbirlikçilere karşı intikâm hamlesi” kapsamında Haftanin'deki işgalci saldırılara karşı eylemler düzenledi. Birim İstanbul, Maraş, İzmir, Sakarya ve Çorum’da bir dizi etkili eylem düzenleyerek, işgale karşı direniş mesajı verdi.

AKP'LİLERİN FABRİKASI İMHA EDİLDİ

Eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgiler verildi:

"Birim üyelerimiz 21 Haziran günü öğlen saatlerinde Maraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan AKP’li şahıslara ait tekstil fabrikasına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylemde AKP’li şahsa ait fabrika imha edildi.

21 Haziran günü akşam saatlerinde birim üyelerimiz Maraş-Antep karayolu üzerinde bulunan AKP desteskçisi şahsa ait tekstil fabrikasının 2 deposuna yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonucunda fabrikanın bir bölümü ve 2 deposu saatlerce yanarak imha oldu.

Birim üyelerimiz 21 Haziran günü İzmir’in Ödemiş ilçesinde faşist işbirlikçi şahıslara ait çiftliğin saman deposunu yakarak ateşe verdi. Eylemde saman deposu tümden imha edildi.

FAŞİSTLERİN ARAÇ VE ATÖLYELERİ YAKILDI

20 Haziran günü birim üyelerimiz Çorum’un Ulukavak Mahallesi’nde bir faşist şahsa ait araca yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylemde faşist şahsa ait araç yanarak imha oldu.

19 Haziran günü İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde bulunan sanayi sitesine birimlerimizce 2 ayrı sabotaj eylemi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bu eylemde AKP-MHP faşist rejiminin maddi destekçisi şahıslara ait bir mobilya atölyesi ve bir sünger atölyesi küle döndü.

17 Haziran günü birim üyelerimiz Sakarya’nın Karasu ilçesinde AKP’li faşist şahsa ait bir iş yerine yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylem sonucunda iş yerinin büyük bir bölümü imha oldu.

16 Haziran günü üyelerimiz, İstanbul’un Aksaray, Okmeydanı ve Gazi mahallesinde AKP-MHP işbirlikçisi şahıslara ait 3 araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylemde işbirlikçi şahıslara ait her 3 araç da yanarak imha oldu.

Birim üyelerimiz 16 Haziran gece saat 02:00 civarında İstanbul Tarlabaşı’nda faşist şahıslara  ait 2 aracı ateşe verdi. Eylem sonucunda her iki araç da kullanılamaz hale geldi.

16 Haziran günü saat 11:00 civarında İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde Trabzonlu faşist bir müteahhide ait 7 katlı bir binaya birimlerimiz eylem gerçekleştirdi. Eylem sonucunda çatı ve çatı katı küle döndü.

YPS-JIN Şehit Arjin Amed İntikam Birimi üyelerimiz 13 Haziran günü saat 11:00 civarında İstanbul Sultanbeyli’de AKP-MHP faşitlerine ait 2 binaya yönelik molotoflarla eylem gerçekleştirdi. Üyelerimiz AKP-MHP’li faşist şahısların bulunduğu evi motoflarla etkili bir şekilde vurdu. Eylem sonucunda faşist şahısların evi yanarak kullanılamaz hale geldi.

9 Haziran günü üyelerimiz, Sakarya’nın hendek ilçesindeki faşist AKP-MHP rejimi destekçisi şahıslara ait geri dönüşüm fabrikasına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylem sonucunda saatlerce yanan fabrika imha oldu."

'TÜM KÜRDİSTAN'I İŞGAL ETMEK İSTİYOR'

YPS-JIN Şehit Arjin Amed İntikâm Birimi, "İşgalci Türk devleti Kürde karşı soykırım saldırılarını yeni bir düzeye ulaştırarak Kürdistan’ın her coğrafyasına barbarca imha ve işgal saldırıları gerçekleştirmektedir" diyerek, şunları kaydetti:

"Kürt özgürlük mücadelesinin direniş kalelerinden Heftanin’e saldırmakta, tüm Başûrê Kurdistan’ı işgal etme planları yapmaktadır. Bir yandan Kürdistan dağlarını, köylerini, şehirlerini bombalarken bir yandan siyasi operasyonlarla özgürlüğe yürüyen Kürt halkını teslim almak istemektedir. Faşist AKP-MHP rejimi, çöküşü hızlandıkça, iktidarı sallandıkça Kürt halkına topyekün saldırılarını arttırmaktadır. Faşist rejimin tüm saldırıları iktidarının parçalandığını, sonunun geldiğini gördüğündendir.

'AKP-MHP FAŞİZMİNİ PARÇALAYANA KADAR!'

Kürt özgürlük mücadelesinin kahramanları işgal saldırılarına karşı muhteşem bir direniş sergileyerek Haftanin ve tüm Kürdistan dağlarını işgalcilere cehenneme çevirmektedir. Biz de YPS ve YPS JIN savaşçıları olarak Kürdistan ve Türkiye şehirlerinde öz savunma savaşını vermekteyiz. İşgalci Türk devletinin işgal saldırılarına karşı öz savunma direnişimizi yeni bir düzeye ulaştırarak AKP-MHP faşizmini parçalayıncaya kadar her an ve her yerde eylemlerimizi yoğunlaştıracağız.

'HER YERDE EYLEME GEÇME GÜNÜ'

Biz Kürt halkının öz savunmasıyız ve Kürt halkına yapılan her saldırıya en etkili bir biçimde cevap vereceğiz. Kadınlar olarak ülkesini savunma görevini her yerde yerine getireceğiz. Çünkü kadın toplumun öncü ve yaratıcısıdır. Kadınlar olarak değerlerimizi onurumuzu ve varlığımızın sonuna kadar savunmak için mücadele halinde olacağız. Çünkü biliyoruz ki soykırım kıskacında öz savunma olmazsa olmazdır ve soykırıma karşı ancak öz savunma ile direnilir. Gün faşizme ve işgalcilere karşı bulunduğumuz her yerde eyleme geçme günüdür. Bugün her Kürt bulunduğu yerde işgalci Türk devletine karşı öz savunma savaşını vermelidir. Kendini örgütleyerek eylemselleşen her Kürt öz savunma savaşçısıdır, YPS ve YPS-JİN üyesidir. Bu, soykırım kıskacındaki her Kürdün görevidir. Başta Kürt gençleri olmak üzere tüm Kürdistan halkımız bu görev bilincinde kendini örgütleyerek eylemsel kılmalıdır. Soykırımcı Türk devletine karşı bulunduğu her yerde elindeki öz savunma araçları ile eyleme geçme zamanıdır. Devrimin şafağını yaşamaktayız ve faşizm son nefesini verirken topyekün direnişe geçerek “öz yönetim” ve 'Cenga Heftanin' ruhu ile mutlak zafere ulaşacağız."