Yüksekdağ'ın duruşması görüldü: Boyun eğmeyeceğiz

HDP'nin rehin tutulan eski Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ın duruşmadı görüldü. Yüksekdağ, "Yargılanması gereken Erdoğan'dır. Boyun eğmeyeceğiz" mesajını verdi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) rehin tutulan eski Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ hakkında, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasına ilişkin yapılan yazılı açıklama nedeniyle "Cumhurbaşkanı Hakaret" gerekçesiyle açılan davanın duruşması Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yetkisizlik kararı ile gönderilen davanın ikinci duruşmasına Yüksekdağ Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Yüksekdağ'ın avukatları Bilal Erman ve Maviş Aydın’ın yanı sıra Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vekili avukat Sami Kabadayı da duruşmaya katıldı.

'YARGILANMASI GEREKEN ERDOĞAN'

Yüksekdağ, "Cumhurbaşkanlığına hakaret ile ilgili 30 bin kişi hakkında davalar açılmış durumda. 30 bin insan hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla yargılama yapılıyorsa o ülkede söz söyleme özgürlüğü, eleştirme özgürlüğü yok demektir. Eleştiren herkes suçlu ilan ediliyor. Bizi baskılayan, tutuklayanların yargılanması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yargılanması gerekir" dedi.

Yüksekdağ, "Şimdiye kadar boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” mesajını verdi.

İddia makamı, mütalaasında Yüksekdağ’ın “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla 1 yıl ile 4 yıl arasında cezalandırılmasını talep etti. Ara kararını veren mahkeme heyeti, Yüksekdağ ve avukatlarının süre talebini kabul ederek, duruşmayı 12 Kasım'a erteledi.