HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Deustche Welle'ye yaptığı açıklama nedeniyle yargılanmasına Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
"Örgüt propagandası yaptığı" iddiasıyla yargılanan Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katlandı.
Duruşma sırasında yanında bir avukat bulunmasına izin verilmediğini belirten Yüksekdağ, Meclis'in 3. büyük partisi olan HDP'nin Eş Genel Başkanı olduğunu hatırlattı, "Ben siyasetçiyim, görüşlerimi açıkladım. Yapmam gerekeni yaptım" dedi. Yargının iktidarın baskısı altında hareket ettiğine dikkat çeken Yüksekdağ, "Söz söyleme ve siyaset yapma özgürlüğünü kullanacağız, söylediğim sözlerin arkasındayım" dedi. İddianamedeki suçlamaya ilişkin savunma yapmayacağını söyleyen Yüksekdağ, ayrıntılı savunmayı avukatlarının yapacağını belirtti.
Yüksekdağ'ın duruşmalardan vareste tutulmasına karar veren mahkeme, duruşmayı 22 Aralık'a erteledi.
HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, 4 Kasım'da Ankara'daki evinde gözaltına alınmıştı. Yüksekdağ, Amed'de çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmış ve Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti. Yüksekdağ ile birlikte HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 8 milletvekili tutuklanmıştı.