Yunanistan'da tecrit ve kayyuma karşı nöbet eylemi sürüyor

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, tecrit ve kayyuma karşı Kürdistanlıların nöbet eylemi sürüyor.

AKP'nin Kürdistan’daki darbe uygulamalarına ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı, Yunanistan'ın başkenti Atina'da parlamentonun karşısında süresiz nöbet eylemi başlatıldı.

Yunanistan Kürt Halk Meclisi, AKP'nin DBP’li belediyelere kayyum atamasına ve Öcalan üzerindeki tecridine karşı, başkent Atina’da bulunan Sytagma Meydanı’nda süresiz nöbet eylemi başlattı. Atina’nın en işlek meydanında bir gelen Kürdistanlılar, eylemlerine devam etti. Meydanda stant açan ve meydanı bayrak ve pankartlarla donatan Kürdistanlılar, bildiriler dağıtarak stantları ziyaret edenlere, Öcalan’ın tecrit koşulları ve kayyuma ilişkin bilgi verdi.

'ÖNDERLİĞE VE BELEDİYELERE SAHİP ÇIKALIM'

Yunanistan Kürt Halk Meclisi adına yapılan açıklamada, hazırlanan dosyaların parti, kurum ve örgütlere dağıtmaya devam edileceği belirtildi. Açıklamada ayrıca, "Gün tecride karşı Önderliğimize, kayyuma karşı belediyelerinize sahip çıkma günüdür" denilerek, Yunanistan’da yaşayan tüm Kürdistanlılar her akşam saat 17.00'da Syntagma Meydanı'nda buluşmaya çağrıldı.

Yunanistan’daki birçok demokratik kitle örgütü de eylemi desteklediklerini açıkladı.

Nöbet eylemi gece saat 23.00’a kadar devam etti.

...