Yurtsever Gençlik dergisinin Kasım sayısı çıktı

Apocu gençliğin sesi olan Yurtsever Gençlik dergisinin Kasım sayısı çıktı.

Yurtsever Gençlik dergisi, yayıncılık geleneğini sürdürüyor. Dergi, yayımlanmaya başladığından beri her türlü baskı, saldırı ve yasaklamalarla karşı karşıya kaldı. Gençliğin rengini ve dinamizmini yansıtan dergi, faşist saldırılar ve engellemelere rağmen  yayın hayatına devam ediyor.

Apocu gençliğin rengini ve sesini konu alan Yurtsever Gençlik dergisi, Kasım sayısında "PKK Sonu Gelmemiş Bir Roman" şiarı ile okurlarıyla buluştu.
Derginin ilk bölümünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 1987 yılında PKK'nin 10. kuruluş yıl dönümüne ilişkin yaptığı değerlendirmeler yer alıyor.
Dergide Bakurê Kurdistan'daki gençlerin TC faşizmine karşı mücadelesi, kadın ve gençler öncülüğünde gelişen, "Jin Jiyan Azadi" şiarıyla bütün dünyaya yansıyan Abdullah Öcalan felsefesine dair mevcut süreci değerlendiren perspektif yazıları yer alıyor.

 “Kabına Sığmaz Bir Devrimci Militan: Ş. Akif Yılmaz” başlığıyla, 31 Aralık 2021'de Serhat Eyaleti'nde 5 yoldaşıyla birlikte şehadete ulaşan ve Amed Zindan Direnişinin ölümsüz ismi Şehit Akiy Yılmaz'ın yeğeni olan Halil Yılmaz'ın (Akif Yılmaz) portre yazısı yer alıyor. Gençlik Hareketine büyük emekler veren Şehit Akif Yılmaz'ın portresinde mücadele arkadaşı şunları diyor:

"Bir PKK militanı olarak cesaret, fedakârlık, mütevazılık, olgunluk, emekçilik, kararlılık, koparıcılık, hep genç kalmayı bilmek gibi parti yaşamımızın tüm özelliklerini kişiliğinde temsil eden bir değer olmuştur. PKK ile yürümek ve büyümek isteyen herkes ve özellikle de başta Serhat  gençliği olmak üzere tüm Kürdistan gençliği Şehit Akif’i çok iyi tanımalı, kavramalı, kendilerinde hissetmeli ve yaşatmalıdırlar."

27 Kasım'ı konu alan dosya yazıları ve farklı birçok başlıkta içerik de derginin Kasım sayısında yer alıyor.

Dergiye şu hesaplardan ulaşılabilir:

https://issuu.com/home/published/kas_m-_aral_k
https://komalen-ciwan.com/category/dergiler/
https://t.me/yurtsevergenclik