Son Dakika: PKK sonuç bildirisi açıklandı: PKK adıyla yürütülen çalışmalar sonlandırıldı

Zenith dergisi Kürdistan kapağıyla ünlü oldu!

Zenith dergisi Kürdistan kapağıyla ünlü oldu!

Geçtiğimiz hafta Temmuz/Ağustos sayısında Kürdistan kapağıyla çıkan Almanca siyasi-analiz dergilerinden Zenith'in genel yayın yönetmeni Daniel Gerlach, beklenmedik bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Derginin daha çıktığı ilk gün yoğun bir ilgi gördüğünü belirten Gerlach, internet sayfalarının ise Türkiye merkezli hacker saldırısına uğradığını bildirdi.

İslam dünyası ve Ortadoğu ülkelerindeki siyasi, kültürel, ekonomik ve toplumsal konuları inceleyen Zenith dergisi son sayısında Kürdistan dosyasına yer verilmişti. Almanca konuşulan ülkelerde okuyucularıyla buluşan dergi "Kürtler Arap baharının kazananları mı?" sorusunu yöneltmişti.

Kürdistan ile ilgili araştırma ve analiz yazılarına 30 sayfa ayıran dergi aralarında Ortadoğu uzmanlarından Udo Steinbach'ın da bulunduğu çok sayıda akademisyen tarafından kaleme alınan yazılarda Kürtlerin statüsünün önlemez şekilde geliştiğine vurgu yapılıyor. Derginin daha ilk gün yoğun bir ilgiyle karşılaştığı öğrenildi.

'İLGİ BİZİ ŞAŞIRTTI'

Alman yaygın medyası derginin Kürdistan kapağıyla çıktığını duyururken Zenith'in genel yayın yönetmeni Daniel Gerlach, Die Welt gazetesine aldıkları tepkilere ilişkin bilgiler verdi. Gerlach, son sayılarının daha çıkmadan yaptıkları Kürdistan kapağının hızlı bir şekilde sosyal medya üzerinde yayıldığını ve bu durumun kendilerini şaşırttığını söyledi.

Aynı şekilde dergi merkezlerine de çok sayıda ziyaretçinin gelmeye başladığını belirten Gerlach, Kürdistan konusuna tarafsız yaklaşama çalıştıklarına dikkat çekti. Derginin yöneticisi, internet sitelerinin ise Türkiye merkezli hacker saldırılarına uğradığını ve bunu Alman güvenlik birimlerine bildirdiklerini söyledi.

İki ayda çıkan dergi son sayısında Kürtlerin Ortadoğu'da devleti olmayan en büyük halk grubu olduğu ve artık kendi devletlerine sahip olma şahsının bulunduğuna dikkat çekiyor. Türkiye'de "barış süreci", Irak'ta Bağdat hükümetiyle sorunlar, Şii-Sünniler arasındaki iktidar kavgası ve Suriye'deki iç savaşın Kürtlerin elini güçlendirdiği ifade edilen analizlerde "Kürtlerin yaşadığı ülkelerde Kürdistan devleti bir kabus. Fakat Arap Baharı ile birlikte bu kabus gerçek olabilir" görüşü dile getiriliyor.