Zırhlı araç çarpması bir can daha aldı

Dersim’in Mazgirt ilçesinde Oktay Er isimli bir kişi, 22 Eylül Pazar günü askeri bira aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Oktay Er, Mazgirt’in Göktepe köyünde ana cadde üzerinde askeri aracın hedefi oldu. 22 yaşındaki genç, Çimenli köyüne dönmek için karşıdan karşıya geçerken askeri araç tarafından ezildi.

Er, olay yerinde hayatını kaybederken, cenazesi daha sonra otopsi işlemleri için Malatya’ya gönderildi.

Oktay’ın babası Cebrail Er, kazanın dümdüz ana cadde üzerinde gerçekleştiğine dikkat çekerken, olay yerinde 3 saat boyunca savcıyı beklediklerini söyledi.

HASTANE AMBULANS VERMEDİ

Baba Er, “Olay yerindeki incelemeden sonra cenaze Mazgirt ilçesine gönderildi. Orada bize ambulans verilmedi. Merkez hastanesini aradık, onlar da araç göndermedi. Daha sonra yetkililerin araya girmesi ile ambulans verildi. Oradan cenazeyi Malatya’ya getirebildik. Ana cadde üzerinde dümdüz yol, nasıl olur da oğlumu görmezler. Oğlumu öldürenlerden şikayetçi olacağım” dedi.

Türk güçleri ilk kez “kaza” adı altında insan katletmiyor. Amed’in merkez Bağlar ilçesinde 11 Eylül’de seyir halinde olan polise ait zırhlı araç 6 yaşındaki Efe Tektekin’e çarparak katletmişti.

10 YILDA 63 ZIRHLI ARAÇ ÇARPMASI

Son yıllarda polis ve askeri araçların çarpması sonucu çok sayıda kişi öldü ya da yaralandı. Nisan 2017’de Şırnak’ın Silopi ilçesinde zırhlı polis aracının çarpması sonucu bir anne ve oğlu yaralanmıştı. Şırnak’ın Cizre ilçesinde de Kasım 2017’de 8 yaşındaki bir çocuk zırhlı polis aracının çarpması nedeniyle ağır yaralanmıştı.

İnsan Hakları Derneği İHD tarafından Temmuz 2019’da yayınlanan bir rapora göre, 2008 ile 2018 arasındaki 10 yıl içerisinde Kürt bölgelerinde 63 zırhlı araç çarpması sonucu 16’sı çocuk olmak üzere en az 36 kişi hayatını kaybetti.