JKŞ, tüm kadınları sokaklara çağırdı

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Leyla Güven'in rehin alınmasına tepki gösterdi, "Kadın dayanışmasını büyütmeliyiz. Bütün kadınlar alanlara çıkmalı" dedi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Leyla Güven'in rehin alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Erkek egemen faşist Türk devleti bir kez daha kadın iradesine saldırdı" diyen JKŞ, şunları kaydetti:

"Yıllardır mücadele eden, sokaklarda cins hakları ve insani hak mücadelesini büyüten kadınlar erkek egemenliğinin faşizm, zulüm ve devletine ateşten bir set olmuşlardır. Türk devleti gözaltına alma, hapsetme, taciz ve tecavüz yöntemleriyle bu mücadeleyi zayıflatmak ve kırmak istiyor. Bu siyasetini de bütün devlet araçlarını kullanarak günden güne derinleştiriyor. Özellikle Kürdistanlı kadınlara yönelik bu siyasetin bütün yöntemlerini kullanmaktan geri durmuyor.

Türk devleti kadın iradesini kırmak için Kadın Özgürlük Mücadelesi’nin öncülerini siyasi mahkeme kararlarıyla esir alıyor. Yıllardır kadınların özgürlüğü için mücadele eden Leyla Güven siyasi bir kararla alelacele esir alındı. Bu karar erkek egemen faşist devletin korkusunu gözler önüne sermektedir. Şüphesiz, Leyla Güven hakkında alınan karar sıradan bir karar değildir. Leyla Güven AKP-MHP faşizmine karşı yürüttüğü mücadeleyle, kararlı mücadele hattıyla, İmralı’daki tecride karşı yürüttüğü açlık greviyle direnişin sembolü oldu. Türk devleti, Leyla Güven şahsında yaratılan bu değerleri esir almaya çalışmaktadır."

'TÜRK DEVLETİNİ İŞKENCE VE TECAVÜZDEN TANIYORUZ'

Açıklamada, "Türk devletini Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’ye yönelik işgal saldırılarından tanıyoruz" denilerek, şunlar da ifade edildi:

"Biz onları kadınların kaçırılması, işkence ve tecavüz edilmesi suçlarından tanıyoruz. Biz onları kadın düşmanı DAİŞ’e verdikleri desteklerden tanıyoruz. Nasıl ki Rojavalı kadınlar erkek egemen zihniyete karşı devrim yaptılarsa ve bu devrimi hala koruyorlarsa inanıyoruz ki Kuzey Kürdistan ve Türkiyeli kadınlar da devrim yapıp bu zihniyeti yıkacaklardır. Türk devleti de bunu görmekte ve bundan korkmaktadır.

Bundan dolayı gün kadın dayanışmasını güçlendirme ve büyütme günüdür. Bütün kadınlar alanlara çıkmalı ve Leyla Güven’e özgürlük talebini haykırmalıdır."