12 ülkeden 41 devrimci örgüt: Türk faşizmini ezelim!

Dünyanın bir çok ülkesinden 40’ı aşkın organizasyonu bünyesinde toplayan Riseup4Rojava, HDP’li belediyelerin gasp edilmesine tepki göstererek, “Türk faşizmini ezmeye” çağırdı.

Uluslararası bir kampanya ve platform olan Riseup4Rojava, 12 ülkede 41 demokratik ve devrimci örgütten oluşuyor. Kampanyada Katalonya’dan CNT ve CGT sendikaları, İtalya’dan özerk InfoAut ağı, İngiltere’den Plan C ve Rojava Enternasyonal Komünü gibi örgütlenmeler aktif yer alıyor.

19 Ağustos günü Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerinin gasp edilerek yüzlerce kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Riseup4Rojava, buna karşı Türkiye, Kürdistan ve Avrupa’da günlerdir devam eden protesto eylemlerine dikkat çekti.

Açıklamada, “HDP'ye yapılan saldırı, Türkiye'deki faşist rejimin ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor. Her eleştiri sesini hemen susturmaya çalışıyorlar. Eleştiriye izin veremezler. Seçenek olmamalı. Çünkü bu onların çöküşü anlamına gelir. Ancak bizler gerçeği biliyoruz: Kürdistan’daki direniş çok yakında Erdoğan’ın mezarı olacak!” denildi.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: “Türkiye'de ve Irak'taki Kürt gerillasına karşı savaşın yanı sıra Rojava'ya yönelik tehditler, Türkiye’deki sefalet koşullarından dikkati başka tarafa çekmek için bir taktiktir. Rojava'ya, parlamento muhalefetine veya dağlardaki gerillalara karşı olsun, daha fazla şiddet, daha fazla savaş, daha fazla tehdit, zayıflayan AKP rejiminin Türkiye, Kürdistan ve tüm Orta Doğu'daki faşizme karşı kuvvetlerin artan gücüne tek cevabıdır!

Ancak, yalnızca kadınların, ezilen halkların, işçilerin, gençlerin ve yaşlıların iradesini direnişe uyandırdılar! Kürt özgürlük hareketine giderek daha fazla genç insan katılıyor! Erdoğan rejimini sona erdirmek için gittikçe daha fazla insan kararlılık kazanıyor.

12 ülkeden 41 demokratik ve devrimci örgütün oluşturduğu bir platform olarak, Türkiye'deki faşizm karşıtı güçlerin arkasındayız! Türkiye içindeki her faşizm karşıtı mücadele, dışa yönelik güçlerini zayıflatıyor. Her yeni zayıflık, faşist Türk devletini soykırımına yönelik savaşlarını sürdürme imkanlarından yoksun bırakıyor.

Mücadele tüm cephelerde sürdürülmeli! Türkiye’nin içinde ve Türkiye’nin Avrupalı silah kardeşlerinin ülkelerinde ve büyük şehirlerinde! Faşist Türk devletini destekleyen tüm dernekleri, hükümetleri ve ittifakları kınıyoruz.

Çağrımız bu: Türk faşizmini ezelim. Demokratik bir Türkiye için, Kürdistan'da barış ve Rojava'da devrimin güvenli geleceği için! Türk faşizmi diğer tüm biçimleriyle birlikte ortak düşmanımızdır, birliğimiz enternasyonalist anti-faşizm! Her ülkede faşizme karşı savaş!”