3 Kürt kadın devrimci için Bern ve Cenevre'de eylem

Paris katliamının aydınlatılması talebiyle İsviçre'nin Bern ve Cenevre kentlerinde eylem düzenlendi.

PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbin) ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in (Ronahi) katledilişlerinin yıldönümü İsviçre’nin Bern kentinde Fransa Büyükelçiliği, Cenevre kentinde ise Birleşmiş Milletler Ofisi önünde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

BERN

İsviçre’nin başkenti Bern'de Fransa Büyükelçiliği önünde Mizgin Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen eylemde Fransa devletine yönelik yapılan çağrıda katliamın aydınlatılması istendi.

Mizgin Kadın Meclisi adına eylemde yapılan konuşmada “Türk devleti MİT eliyle Paris'te 3 kadın devrimciyi katletmiştir. Fransa devleti sorumluluğunu yerine getirmek adına bu noktada katliamı aydınlatmakla yükümlüdür. Fransa devleti bu katliamı aydınlatmadığı sürece bu katliamın suç ortağı olmaktan kurtulamayacaktır” denildi.

Bildirinin okunması ardından bir heyet elçilik binası önüne siyah çelenk bırakması ardından eylem “Jin, jiyan, azadi”, “Sara, Rojbin, Ronahi” sloganları ile sona erdi.

‘PARİS KATLİAMI BAŞTA OLMAK ÜZERE KATLİSMLARINDAN ERDOĞAN YAR YARGILANMALIDIR' 

Kürdistanlıların bir diğer eylem adresi ise Cenevre'deki Birleşmiş Milletler Ofisi önüydü.

“Katliamın asıl sorumlusu Erdoğan yargılanmalıdır” yazılı pankart ve katledilen kadın devrimcilerin fotoğraflarının taşındığı eylemde YJK-S aktivisti bir konuşma yaptı. Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez’in Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eliyle katledildiğini belirten aktivist, “Bu katliam Erdoğan'ın yargılanmasını gerektiren suçlardan sadece bir tanesidir.

Yüzlerce katliamın tetikçisi ve binlerce insanın katili durumundaki Erdoğan'a karşı Fransa devleti başta olmak üzere Birleşmiş Milletler misyonunu yerine getirmeli. Bu devletler katliamı aydınlatarak Erdoğan'ın uluslararası mahkemede yargılanmasını sağlamalıdır” dedi.

Eylem Fransızca bildiri okunması ardından sona erdi.