5 aylık savaş bilançosu: 2132 işgalci cezalandırıldı, 10 helikopter düşürüldü

HPG, 5 aylık savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre 1881 eylemde 2132 işgalci cezalandırıldı, 10 helikopter düşürüldü. Gerilla direnişi karşısında çaresiz kalan işgalci Türk ordusu savaş suçu işleyerek kimyasal silahlar ve yasaklı bombalar kullandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 5 aylık savaş bilançosunda şunları belirtti:

“Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarını hedefleyen kapsamlı işgal saldırıları beş ayını geride bırakmıştır. Kısa bir sürede planladığı gibi amaçlarına ulaşacağını sanan Türk ordusu, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın yeni dönem gerillacılığı temelinde kendisini güçlü hazırladığı Apocu fedai direnişin duvarlarına çarpmıştır. Güçlerimizin dönemin tarzı olan tünel ve hareketli tim savaş tarzını etkili bir şekilde devreye koyması, bunu yaratıcı taktiklerle uygulaması ve yüksek bir performansla düşmana aman vermeden her gün eylemler gerçekleştirmesi Türk ordusunun birkaç haftada sonuç alacağını düşündüğü hesap ve planların tümünü alt üst etmiştir. Bu yüzden işgal harekatı boyutlanmış, Türk ordusu yaşadığı her tıkanmayı aşmak için saldırıların kapsamını genişlettikçe bilakis bataklığa saplanırcasına içinden çıkamaz hale gelmiştir.

TÜRK DEVLETİNİN 2004 KEZ SAVAŞ SUÇU İŞLEDİĞİ BELGELENDİ

Türk devleti amaçlarına ulaşabilmek için elindeki tüm savaş tekniğini direniş alanlarına karşı pervasızca kullanmıştır. Savaş uçaklarından insansız uçaklara, saldırı helikopterlerinden her türlü tank, top ve zırhlı aracı devreye koymuştur. Direniş alanlarını her gün yüzlerce kez bombalamıştır. Sözleşmeli askerlerden komandolara, çetelerden kontralara, seçme birliklerden özel kuvvetlerine kadar elindeki tüm resmi ve paramiliter güçleri gerilla karşısında sonuç alabilmek için seferber etmiştir. Bunlarla sonuç alamayınca özellikle savaş mevzilerine ve tünellerine karşı zehirli gazlardan fosfor bombalarına, termobarik bombalardan taktik nükleer bombalara kadar uluslararası düzeyde yasaklanmış bomba ve kimyasal silahları kullanmıştır. Türk devleti amaçlarına ulaşabilmek için 2004 kez savaş suçu işlemiş ve bu suçları güçlerimizce belgelenmiştir. Ancak tüm bunlara rağmen de işgali başaramamış, gerilladan büyük darbeler yemiştir. Türk devleti gerilla ile olan savaşında tarihinin en büyük kayıplarını bu beş ayda vermiştir. Beş aylık savaş sürecinin sonuçlarına bakıldığında tüm bunların Türk devleti için başarı değil, açık bir yenilgi olduğu ortadadır.

105 YOLDAŞIMIZ ŞEHADETE ULAŞTI

Arkasına uluslararası güçlerin ve işbirlikçi ihanetçi Kürt çizgisinin açık desteğini alan Türk devletinin kapsamlı işgal harekatını durdurmak ve amaçlarına ulaşmasını engellemek kolay olmamıştır. Kurdistan Özgürlük Gerillası çok büyük bir fedakarlıkla her şeyini ortaya koymuş, yoldaşlarımız tarihin çok az şahitlik edebileceği bir fedailikle bu destansı direnişi geliştirmiştir. Beş aylık direnişimiz; Önderliğe, şehitlere ve mazlum halkımıza olan sonsuz bağlılık, Apocu irade, fedai ruh, zafere inanç ve kesin kararlılık temelinde örülmüştür. İmkan, sayı ve savaş tekniği bakımından ele alındığında tarihin en haksız ve orantısız savaşlarından biri olan bu direniş süreci, ancak gerillanın Apocu fedai katılımıyla karşılanabilmiştir. Direniş içerisindeki tüm yoldaşlarımız bu ruh ve bilinç temelinde demokratik modernite gerillacılığının tarz ve taktiğini doğru uygulayarak profesyonellik düzeyinde yüksek savaş performansını ortaya koymuştur. Bu beş ayda şehadete ulaşan 105 yoldaşımız bedel verip sürecin öncülüğünü yaparak emsalsiz kahramanlık destanları yazmıştır.

10 HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ, 2132 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

Yüksek savaş performansıyla profesyonelce savaşan tünel timleri ve hareketli timlerimiz tarafından; hava savunma kuvvetleri, devrimci operasyon, baskın, sızma, sabotaj, suikast, pusu, ağır silah, çatışma-darbeleme ve koordineli gerilla taktikleri iç içe ustaca kullanılarak 1881 eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemlerde tespit edilebildiği kadarıyla 2132 işgalci cezalandırılmış, 10 helikopter düşürülerek imha edilmiştir. Düşürülen helikopterlerdeki işgalcilerin sayıları tam bilinmediği için bu rakamlara dahil edilmemiştir. Kayıplarını ve savaş gerçeğinin Türkiye halkından ve kamuoyundan gizleyen Türk devleti ve özel savaş medyası yine yalanlara sığınmıştır. Fakat bu savaş süreci güçlerimiz tarafından imkanlar dahilinde belgelenmiş, kameraya alınmış, cezalandırılan askerlerin isimleri ve kanıtları da dahil savaşın her boyutu kamuoyuyla paylaşılmıştır. Bu temelde kayıt altına alınabilen başarılı ve sonuç alıcı 43 gerilla eyleminin görüntüsü Gerîla TV’de yayınlanmıştır.

Türk ordusu tarihinin en ağır kayıplarını vermesine rağmen halen savaşta ve işgal amacını sonuca ulaştırmada ısrar etmektedir. Buna karşı güçlerimizin destansı direnişi de tüm görkemiyle devam etmektedir. Bu çerçevedeki mevcut savaş süreci beş ayını geride bırakırken halen kıran kırana süren amansızca bir mücadele söz konusudur.

5 AYLIK SAVAŞ BİLANÇOSU

14 Nisan–14 Eylül tarihleri arasındaki beş aylık savaş bilançosu şu şekildedir:

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler;

– Hava Savunma Kuvvetleri, devrimci operasyon, baskın, sızma, sabotaj, suikast, pusu, ağır silah, çatışma-darbeleme ve koordineli gerilla tarzında 1881 eylem gerçekleştirilmiştir.

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda;

– 12’si kontra, 13’ü rütbeli asker olmak üzere toplam 2132 işgalci cezalandırılmıştır.

– 290 işgalci yaralanmıştır.

Güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla başta Direniş Alanları olmak üzere Medya Savunma Alanları;

– 3274 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 3185 kez saldırı helikopteriyle bombalanmıştır.

– Güçlerimizin savaş tünelleri ve mevzileri 2004 kez uluslararası düzeyde yasaklanmış bombalar (fosfor bombası, termobarik bomba ve taktik nükleer bomba) ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.)

Güçlerimiz tarafından el konulan silah ve askeri malzemeler;

– 10 MPT-55 Piyade Tüfeği

– 4 AK-47 Piyade Tüfeği

– 3 G-3 Piyade Tüfeği

– 3 Bombaatar Silahı

– 2 M-16 Piyade Tüfeği

– 2 HK-416 Piyade Tüfeği

– 1 BKC Silahı

– 1 B-7 Roketatar Silahı

– 1 MPT-66 Piyade Tüfeği

– 4 Tabanca

– 4 Bombaatar Mermisi

– 848 M-16 ve BKC mermisi

– 18 El Bombası ve Çok Sayıda Sis Bombası

– 4 Saldırı (Çelik) Yeleği

– 4 Çelik kalkan

– 2 Rext

– 9 Şarjör

– 7 Gece/Gündüz Dürbünü

– 3 Termal Dürbün

– 3 Lazer Noktalayıcı

– 2 Kızılötesi Silah Aparatı

– 1 Termal Kamera

– 1 Lazerli Dürbün

– 4 Mobesse Kamera Sistemi

– 3 Kafa Kamerası

– 1 Taşınabilir Radar Sistemi

– 24 Kg Patlayıcı

– 4 Mayın

– 1 Mayın Patlatma Cihazı

– 1 Mayın Dedektörü

– 6 Cep Telefonu

– 3 Telsiz

– 1 Güneş Enerjisi Paneli

– 1 Pusula

– 4 Bıçak (Kasatura)

– 6 Askeri Çanta

– 2 Askeri Şapka

– 2 Kask

– 9 El Feneri

– 2 UPS Enerji Dönüştürücüsü

– 1 Enerji Kaynağı

Güçlerimiz tarafından imha edilen askeri malzeme ve araçlar;

– 7 Skorsky Helikopteri

– 3 Saldırı Helikopteri

– 2 Tank

– 15 Zırhlı Askeri Araç

– 3 Kepçe Aracı

– 50 Mobesse Kamera Sistemi

– 42 Dron

– 7 Radar

– 5 Termal Kamera

– 2 Teleskop

– 3 Sinyal Karıştırıcı (Jammer) Cihazı

– 3 Hareket Sensörü

– 2 Ses Dinleme Cihazı

– 1 Fotokapan

– 1 Konteynır

– 78 Mevzi

– 22 Askeri Çadır

– 1 Kamelya

– 1 Kimyasal Gaz Aktarım Sistemi

– 1 Cephanelik

– 5 A4 Silahı

– 2 BKC Silahı

– 60 kg Patlayıcı

– 5 Patlayıcı Düzeneği

Güçlerimiz tarafından darbelenen askeri araçlar;

– 39 Skorsky Helikopteri

– 31 Saldırı Helikopteri

– 16 Mevzi

– 12 Dron

– 9 Kepçe

– 4 Zırhlı Askeri Araç