8 Mart’ı savaş mevzilerinde karşılıyorlar

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü savaş mevzilerinde karşılamaya hazırlanan YJA STAR gerillaları, sadece askeri olarak değil, siyasi, ideolojik ve diplomatik olarak da sistemle mücadelenin önemi vurguladı.

YJA STAR gerillaları, 8 Mart’ı kadın özgürlük mücadelesinin geniş kapsamıyla anlamak ve yeni hamlelere vesile etmek gerektiğini söyledi.

Türk işgalciliğine karşı direnen ve mevsim koşullarına rağmen eylemlerle yanıt veren YJA STAR gerillaları, 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Günü’nü de aktif savunma cephesinde karşılıyor. Gerillalar, 8 Mart vesilesiyle ANF’ye konuştu.

8 MART’I DANA ANLAMLI KILMALIYIZ

YJA STAR gerillası Besê Anuş: 8 Mart, tarihsel mücadelenin ışığında belirlenmiş; Sara, Zilan ve Bêritan gibi öncü şehitlerimizin sayesinde anlama kavuşmuş bir gündür. Önder Apo’nun felsefesi sayesinde bugün kadınlar olarak hür bir şekilde kendi yaşam hakkımız için direniyoruz. Kürt kadınlar olarak çok önemli ve bir o kadar canlı olan bir tarihi süreçte yerimizi alıyoruz. Kimliği yok sayılan, ölümle terbiye edilmek istenen, çığlığını hiçbir yere duyuramayan kadınları, Kadın Özgürlük Hareketi’nin militanları olarak mücadeleye katmaya çabalıyoruz. Tüm kadınların, bugünü vesile ederek sindirildikleri yerden uyanmaları gerekiyor. Mücadelemizi büyütmeli ve bugünü daha da anlamlı kılmalıyız. Tüm kadınlar olarak bu sömürgeci sisteme karşı daha fazla sessiz kalmamalıyız.

ŞİARIMIZ; DİREN VE ÖZGÜRLEŞ!

YJA STAR gerillası Nazlıcan Rêdûr: Kadın kimliğine karşı yüzyıllardır sürdürülen işkence, tecavüz ve sömürü düzenini bilince çıkarmanın ve bunun direnişini yükseltmenin idrakiyle 8 Mart’ı karşılamak gerekir. yanında muazzam bir kadın direnişinin ifadesidir aynı zamanda. Önder Apo yıllardır verdiği emekle kadının kendi özgürlüğü için mücadele etmesini sağladı. Öncü devrimciler Sara, Zilan, Bêritan, Sema ve Viyan yoldaşların yolundan ayrılmayacağımızı bir kez daha yineliyoruz. Onlar mücadeleyi yalnızca bir mermi patlatarak sürdürmediler. Gerek siyasi, ideolojik olarak, gerekse de diplomatik olarak bu faşist sisteme karşı sürdürdüler. Bizler de onlara layık olmaya çabalayacağız. Binlerce kadın savaş cephelerindeki mevzilerde direniyor. Bu durum, biz kadınların sonuna kadar mücadeleye bağlı kalacağımızın göstergesidir. Şiarımız, “diren ve özgürleş” olmalıdır. Bu şiar ile sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz.