Êzidî kadınlar: Leyla Güven için harekete geçilmeli

Efrîn kantonundaki Êzidî kadınlar, rehin alınan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'i selamladı, "İnsan hakları örgütleri verilen karara karşı harekete geçmeli” dedi.

Êzidî Kadınlar Birliği, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in rehin alınmasını protesto etti. Efrîn’de yapılan eyleme Şehba’nın Ehdas ilçesindeki Êzidî Birliği üyeleri de katıldı.

'HAREKETE GEÇİLMELİ'

Efrîn Kantonu Êzidî Kadınları Birliği Eşbaşkanı Eyşo Hiso’nun Arapça, Birlik Üyesi Orivan Menan’ın Kürtçe okuduğu açıklamada şunlar kaydedildi:
“Diğer halklarla ortak yaşamda, her halkın kendine özgü kültürü ve ideolojisi vardır. Demokratik, halkların kardeşliğini, kadın özgürlüğü ve toplumsal özgürlük temelinde bir sistemin kurulması için bunlar olması gerekendir. Ancak Recep Tayyip Erdoğan ve AKP öncülüğündeki faşist Türk devleti, demokrasi ve adaleti ihlal ediyor, özgürlüğü yok etmeye çalışıyor, eşitliği reddediyor, muhalif gazeteci ve siyasetçileri tutukluyor. HDP, tüm bunlara karşı demokrasi ve halkların özgürlüğü için mücadele ediyor.
Mücadeleci Leyla Güven özgür kadın örneğidir. Önder Abdullah Öcalan’a dayatılan tecridin sonlanması için yüzlerce arkadaşıyla birlikte cezaevinde açlık grevi başlattı ve bu eylemi amacına ulaştı. Ancak Türk devleti tüm muhaliflere karşı vahşi politikalarına devam ediyor. Kürt kadının iradesini kırmak için Leyla Güven’e 22 yıl hapis cezası kesti.
Bu cezayı şiddetle kınıyoruz. İnsan hakları örgütlerini verilen bu karara karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.”