Êzidî kadınlardan 3 Ağustos’taki eylemler için çağrı!

Êzidî Kadın Meclisleri Federasyonu (SMJÊ) DAİŞ çetelerinin Şengal’e yönelik soykırım saldırılarının 5. yıldönümü nedeniyle 3 Ağustos’ta gerçekleşecek gösterilere katılma çağrısı yaptı.

3 Ağustos 2014 günü Güney Kürdistan’ın Şengal kentine saldıran DAİŞ çeteleri binlerce sivil insanı katletti. Binlerce Ezidi kadın da çetelerin eline esir düşerek, insanlığın yakın tarihindeki en büyük vahşetlerden birisi gerçekleşti. Katliamın 5. yılı nedeniyle 3 Ağustos’u “Feminisid’e karşı eylem günü” ilan edilirken, Almanya’da bir dizi gösteri düzenlenecek.

Soykırımın yıldönümü nedeniyle Êzidî Kadın Meclisleri Federasyonu (SMJÊ) dünyadaki bütün kadınları gösterilere çağırdı. Eylem takvimi 3 Ağustos günü saat 11’de dünya çapında Şengal’de DAİŞ çeteleri tarafından katledilen ve kaçırılan kadınlar için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından start alacak.

Feminisid’in 3 Ağustos 2014 günü Şengal’de DAİŞ çeteleri tarafından Êzidî kadınlarına yönelik gerçekleştiğini hatırlatan federasyon “Şengalli kadın ve çocukların özgürlüğü, insanlığın da özgürlüğüdür” görüşünü dile getirdi. Ataerkil iktidar yapılarının kadın cinayetlerini gerçekleştirmesi anlamına gelen Feminizid’le mücadelenin herkesi ilgilendirdiğine dikkat çeken Êzidî Kadın Meclisleri Federasyonu “3 Ağustos’u kadın soykırımıyla mücadele gününe dönüştürelim” çağrısını yaptı.

Şengal’in kadınların öncülüğünde oluşturulan öz yönetimle 3 Ağustos’un yaralarını iyileştirmeye çalıştığını belirten federasyon, Şengalli kadınların seslerinin duyulması için soykırımın 5 yılında gerçekleşecek gösterilere herkesin destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Sadece Şengal ve Ortadoğu’da değil bütün dünyada kadın soykırımının son bulmasını, bunun için de 3 Ağustos’un “kadın soykırımıyla mücadele günü” olmasını talep eden federasyon, DAİŞ çeteleri ve işbirlikçilerinin kadınların katılımıyla kurulacak bir mahkemede yargılanmalarını istedi.

İki gün boyunca Almanya’da gerçekleşecek eylem ve etkinlerin programı ise şu şekilde:

3 Ağustos’taki etkinlikler:

Bielefeld:Saat 12.00: Yürüyüş ve miting, Rathaus (Belediye) önü, Jahnplatz.

Wesel:Saat 10.30: Berliner-Tor-Platz. Saat: 17.00: Mala Êzidiya Derneğinde toplantı (Ackerstr. 242, Wesel).

Kleve: Saat 11.00: Yürüyüş ve miting, Herzogstrasse.

Saarbrücken:Saat 11.00: Miting, Europa Galeria önünde

Celle:Saat 11.00: Yürüyüş ve miting, Grosse Plan

Walsrode:Saat11.00: Yürüyüş ve miting, belediye önü, Langer Strasse.

Hannover:Saat 13.30: Yürüyüş ve miting, Hauptbahnhof

Bremen: Saat 11.00-14:00 bilgilendirme standı, Saat: 14.00: Miting, Eyalet meclisi önü, Am Marktplatz.

Wilhelmshaven:Saat 12.00, Katolik Kilise önü, Otto Meentz Str.

Sulingen: Saat 12.00, Miting, Am Marktplatz E-Center.

4 Ağustos’taki etkinlikler:

Berlin:Saat 14.00: Şengal’deki kadın soykırımına ilişkin serginin tanıtımı, Kapitalizm Müzesi, Köpenicker Str. 172.

Sulingen:Saat 12.00: Şergal’e ilişkin halk toplantısı, Sulingen Mala Êzidiya, Nienburger Str. 23

Celle:Saat 13.00, Şengal’e ilişkin halk toplantısı, Celle Mala Êzidiya, An der Koppel 21.