'İnsan zinciri' eyleminde polis engeline tepki

Cezaevlerindeki hak ihlalleri ile öz savunmada bulunan kadınların durumuna dikkati çekmek için “İnsan zinciri” oluşturmak isteyen TJA ve HDP Kadın Meclisi üyeleri, polis engelini zılgıtlarla protesto etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde “Herkes için adalet” kampanyası kapsamında cezaevlerinde artan hak ihlalleri ve çıplak aramaya dikkati çekmek ve öz savunma gerçekleştiren kadınların sesini duyurmak için “İnsan zinciri” oluşturmak istedi.

Dağkapı Meydanı'nda yapılmak istenilen eylem öncesi eylem alanının çevresi polis tarafından getirilen çok sayıda araçla ablukaya alındı.

Polis, alana gelen ve aralarında HDP Amed milletvekilleri Remziye Tosun ile Dersim Dağ'ın da bulunduğu kadınları, iki gruba ayırarak çembere aldı. Polis, insan zincirinin oluşturulmasına “valilik izni olmadığı” ve salgın gerekçesiyle engelledi.

Kadınlar ve polisler arasında uzun süren tartışma sonuç vermedi. Burada bir süre bekleyen kadınlar, alandan zılgıt çekerek ayrıldı.