İnsiyatifa Jinên Tolhildêr, eylemleriyle Zilan'ı andı

İnsiyatifa Jinên Tolhildêr, Zilan'ın şehadet yıl dönümünde Mersin, Balıkesir, Konya ve Aydın'da faşistlere karşı eylemler düzenledi.

İnsiyatifa Jinên Tolhildêr, Dersim’de 30 Haziran 1996’da Türk ordusuna yönelik fedai eylemde şehit düşen Zeynep Kınacı'nın (Zilan) şehadet yıl dönümü vesilesiyle eylemler düzenledi.

İnsiyatifa Jinên Tolhildêr tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Heval Zilan, bizlere ilham olan duruşu ve fedai eylemiyle asla unutulmamak üzere Kürt halkının yüreğine taht kurmuştur. Düşmana büyük bir darbe vurmuş, biz kadınların yolunu açmış, bize güç vermiştir. Şehit Zilan şahsında, savaşarak şehit düşen tüm Kurdistan şehitlerini anıyoruz. Biz de onların şehadete ulaştığı bu yolda tıpkı onlar gibi yorulmadan devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Onların hayalini kurduğu gelecek, bizim de hayalimizdir. Kurdistan’ı özgürleştirene kadar durmayacağız" denildi.

FAŞİSTLERİN İŞYERİ VE ARAÇLARI YAKILDI

Açıklamada, eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

"15 Haziran'da Mersin’in Tarsus ilçesinde faşist iktidar destekçisi Özkan Arıdağ'a ait olan Arıdağ Plastik fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verilip fabrika ve yanında bulunan 3 depo da birimlerimizin gazabına uğramıştır. Birimlerimizin yaktığı bu özgürlük ateşi saatlerce söndürülememiştir. Fabrika ve depolar tamamıyla küle dönmüştür. Fabrikanın sahibi de bilindiği gibi kökeni Osmanlı Ocaklarından gelme, çevre bölgede işçi hakları ve özellikle Kürtlerin üzerinde büyük etkisi olan faşist rejimin bir üyesidir. Birimimiz bu şahsın ekonomisine büyük bir darbe vurmuştur.

21 Haziran'da Balıkesir Bandırma’da Türk faşistlerine ait 3 araç ve 1 nalbur dükkanı birimlerimiz tarafından molotoflarla vurulmuş ve tamamıyla yakılıp kullanılamaz hale gelmiştir.

20 Haziran'da Konya'nın Selçuklu ilçesinde MHP’li faşistlere ait 2 lüks otomobil birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirilmiştir.

21 Haziran'da Aydın Söke'de Türk faşistlerine ait 1 beyaz eşya deposu ve depo sahibinin 2 aracı birimlerimizce ateşe verilmiştir."