İşkenceci polis: Sesini çıkartırsan seni öldürürüm

Şırnak'ta darp edilerek gözaltına alınan Meryem Aşkara, dakikalarca polislerin işkencesine maruz kaldığını ve “sesini çıkartırsan öldürürüz” diye tehdit edildiğini aktardı.

Şırnak’ta siyasi soykırım operasyonuyla dün gerçekleşen ev baskınlarında 23 kişi gözaltına alınmıştı. Baskın sırasında polisin darbı sonucu bileği ve kaburgaları incinen, nefes almak ve yürümekte güçlük çeken HDP’li Meryem Aşkara, emniyetteki ifadesi sonrasında serbest bırakıldı.

'20 DAKİKA DARP ETTİLER’

Yerine kayyım atanan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu birlikte gözaltına alınan Aşkara, baskın sırasında yaşadıklarını anlattı.

Polislerin kapıları kırarak içeriğini girdiğini belirten Aşkara, “Kapıları kırmalarıyla silahı kafamıza dayamaları bir oldu. Saçlarımdan tutup mutfağa götürdüler. Berivan Kutlu arkadaşımı da başka bir odaya götürdüler. Ona da vuruyorlardı, çığlıklarını duyuyordum. 20 dakika boyunca aralıksız şiddet uyguladılar. İlk defa böylesine bir vahşet ve barbarlık gördüm. Bir iğne bile bulmadıkları evin altını üstüne getirdiler. Hepsinin kafasında kar maskesi vardı. Biz de bağırdık ve çığlık attık. Bize, ‘çığlık atarsanız sizi öldürürüz’ dediler. İki özel harekat polisi beni balkona götürdü, ‘sesini çıkartırsan öldürürüz’ diye tehdit ettiler. Benim tek savunmam çığlığımdı. Babam ve abim çığlıklarımızı duyup yukarıya çıktılar. Onlara da saldırdılar” ifadelerini kullandı.

Kaburgaların ve kollarının incindiğinin söyleyen Aşkara, “Kollarımı hareket ettiremiyorum. Nefes almakta ve yürümekte zorlanıyorum" diye belirtti.

‘POLİSLER ŞİKAYETÇİ OLDU’

Darp raporu alan ve polislerden şikayetçi olan Aşkara, “Bize bunları yapan 3 özel harekat polisi 'Berivan Kutlu ve Meryem Aşkara bize işkence etti' diye şikayetçi olmuşlar” dedi.

‘İKİ KADINA 20 POLİS SALDIRDI’

“İki kadına 20 özel harekat polisi saldırdı” diyen Aşkara, şöyle konuştu: "Bu saldırılar kadın direnişine ve kimliğine dönüktür. Bu saldırılar AKP'nin ne kadar zayıfladığının göstergesidir. AKP'nin elinde saldırmaktan başka bir şey kalmadı. Bizden ve mücadelemizden korkuyorlar. Mücadelemize engel olamayacaklardır. Kadınlara çağrım şudur; bu barbarlığa karşı seslerini daha çok yükseltsinler ve mücadelelerini daha çok büyütsünler."