İstanbul’da Feminist Gece Yürüyüşü başladı-YENİLENDİ-I

8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü, valilik yasağı ve polis ablukasına rağmen başladı. Kadınlar, "İnadına isyan" sloganıyla İstiklal Caddesi'ne yürüyor.

İstanbul Valiliği tarafından izin verilmeyen 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü, tüm engellemelere rağmen “İnadına isyan” sloganıyla başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne çıkan bütün yollar polisler tarafından kapatıldı.

Bunun üzerine kadınlar İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde bir araya geldi. “Patriyarkaya karşı gücümüz Feminist mücadele” pankartı açan kadınlar, “Yaşasın feminist mücadelemiz”, “Gülistan Doku nerede”, “İşsizlik, yoksulluk faturalar suçum değil” ve “Jin jiyan azadî” yazılı dövizler taşıdı. Kadınlar, “Dünyayı yerinden oynatacağız”, “Dünya yerinden oynar kadınlar birlik olsa” ve “İnadına isyan” sloganıyla İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti.

Kadınlar, Sıraselviler’de polis tarafından engellendi. Kadınlarla bir grup polis arasında görüşmeler devam ediyor. Tarlabaşı tarafından İstiklal’e girmeye çalışan kadınlar da engellendi. Alana girmek isteyen bazı yurttaşlar ile polisler arasında tartışmalar yaşanıyor. Bir kişinin “Bütün ülkeyi de mi barikatlarla çevireceksiniz?” tepkisi dikkat çekti.

İstiklal Caddesi’ne yürümek isteyen kadınların bekleyişi sürüyor.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Oya Ersoy, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da kadınlarla birlikte yürüyüş kortejinde yer alıyor. 

Farklı yollardan İstiklal Caddesi'ne girmeye çalışan kadınlar, polisler tarafından engelleniyor. Hocazade sokaktan İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen kadınlar, "Recep kaç kaç kadınlar geliyor", "Seçimi bekleyemeyiz, Kürdistan'dan defol", "Kadın siyasilere özgürlük" ve "Jin jiyan azadî" sloganları atıyor. Yürüyüşün başlamasıyla başlayan helikopter hareketliliği devam ediyor. 

Kadınların bekleyişi sürüyor.