İsviçre'de Kürdistanlılardan ‘Özgürlüğü sağlama zamanı’ eylemi

İsviçre’nin Aarau kentinde “Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında eylem düzenlendi.

 “Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında eylemler sürüyor.

İsviçre’nin Aarau kentinde Kürdistanlı kadınlar düzenledikleri eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto ederken, fiziki özgürlüğü talebiyle eylem düzenlendi.

Rojbin Kadın Meclisi’nin çağrısı ile düzenlenen eylem Bahnhofplatz’da yapıldı.

Eylemde “Özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesini sahiplenirken Garê'ye yönelik Türk devletinin işgal girişimi karşısında gerillanın zaferi selamlandı. 

Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde Almanca bildiriler okundu.

Kürt kadın aktivist Asmin Engin yaptığı konuşmada 15 Şubat uluslararası komplosunun tarihi sürecine ve bugün komplonun devam sürecine yönelik Almanca ve Türkçe bir konuşma yaptı. 

İsviçre Kürt Toplumu (CDK-S) Eşbaşkanı Ali Şimşek ise 'Özgürlüğü sağlama zamanı' hamlesi kapsamında yürüttükleri eylemlere ilişkin şunları belirtti: “15 Şubat 1999'da uluslararası bir komplo sonucu tutsak edilen Kürtlerin Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürleştirilmesi kapsamasında Türkiye cezaevlerinde tutsaklar bedenlerini açlığa yatırırken bizler de hamleyi sahiplenerek tutsakların taleplerini kamuoyuna duyurmak amacıyla her türlü eylemlerle alanlarda olmayı sürdürüyoruz. 

İşgal, katliam ve tecritlerle 22 yıldır sürmekte olan komploya karşı bugün bizler Önderliğimizden aldığımız güçle ve Garê'de olduğu gibi gerillanın zaferinden aldığımız dinamikle hamleyi zafere taşıyarak Önderliğimizi özgürleştireceğiz.”

Konuşmalar ardından eylem zindan direnişi başta olmak üzere hamlenin sahiplenildiği sloganlarla sona erdi.