Öz savunmada bulunan Melek İpek'e 24 yıl hapis istendi

Çocuklarına ve kendisine sistematik şiddet uygulayan eşi Ramazan İpek’e karşı öz savunmada bulunarak hayatta kalan Melek İpek, hakkında 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

Antalya’nın Döşemealtı İlçesi'nde kendisine ve çocuklarına sistematik işkence uygulayan eşi Ramazan İpek’i öz savunma kullanarak hayatta kalan Melek İpek hakkında "kasten öldürmek" suçundan hazırlanan iddianame tamamlandı. 

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, İpek'in 18 yıldan 24 yıla kadar hapsi istendi. İpek iddianamede yer alan ifadesinde, Ramazan İpek ile 12 yıl önce evlendiklerini belirtti. Evlilik hayatı boyunca sürekli şiddet gördüğünü anlatan İpek, "Evde bulunan avda kullandığı av tüfeği ve bıçak gibi silahlarla tehdit ediyordu hatta onları da yüzüme ve vücudumun çeşitli yerlerine vurarak darbeliyordu. Aniden kızıp, bana ve çocuklarıma şiddet uygulardı. Alenen öldürmekle tehdit ederdi" diye belirtti. 

İpek'in, iddianamede yer alan ifadeleri şöyle: "7 Ocak'ta yatağın kenarında çocuklarla ayaktayken odaya av tüfeğiyle girerek 'Seni öldüreceğim, Kelime-i Şahadet getir' dedi. Yanımdaki çocuklarımı hemen arkama aldım. Yapmaması için yalvarmaya başladım. Eşimin çok kararlı olduğunu, ateş edeceğini anlamıştım. Elimle çocukları yatağın üzerine doğru ittirdim, diğer elimle de tüfeğin namlusuna doğrulttuğumda kurşun benim yan tarafımdan cama isabet etti. Silahın dipçik kısmıyla beni dövmeye başladı."

Çiftin iki çocuğu da iddianamede yer verilen ifadelerinde annelerinin anlattıklarını doğruladı.

HAKSIZ TAHRİK 

Melek İpek'in eylemini Ramazan İpek'in haksız tahrik oluşturan pek çok eylemi sonucu gerçekleştirdiğinin aşikar olduğu vurgulanan iddianamede, "Yine de yargılama aşamasında meşru müdafaa olup olmadığı hususunun mahkemece de ayrıca değerlendirilip takdir edilebileceği düşünülmektedir" ifadelerine yer verildi. 

 

 

“Maktulün, karısını zorla alıkoyduğunun, eziyet ettiğinin, ölümle tehdit ettiğinin gerçek olduğu” şeklinde kayda geçildi.