Şehit düşen 1 gerillanın kimliği açıklandı

Metina'da şehit düşen 1 gerillanın kimliğini açıklayan HPG,"Têkoşer yoldaşımızın bir Êzidî genci olarak ulaştığı ulusal kişilik, mücadele yaşamı ve Apocu militanlığı biz yoldaşları ve tüm Êzidî gençleri tarafından her daim örnek alınacaktır" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“14 Mayıs 2021 tarihli açıklamamızda; Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi’ndeki işgalcilerin saat 10:00 civarında bölgedeki Asuri ve Kêste köyüne doğru ilerlemek istediğini, burada güçlerimiz ile işgalciler arasında başlayan yoğun çatışmalar halen devam ettiğini, ayrıntılı bilgilerin daha sonra halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacağını belirtmiştik.

Yaşanan bu çatışmalarda 3 işgalcinin cezalandırıldığı ve 1 işgalcinin de yaralandığı tespit edilirken, Têkoşer yoldaşımız da büyük bir cesaret ve kahramanlık örneği göstererek işgalciler ile göğüs göğüse yapılan çarpışmada şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Têkoşer Botan
Adı Soyadı: Îbrahîm Elyas
Doğum Yeri: Şengal
Anne – Baba Adı: Cemat Burco – Elyas Osman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14’ê Gulana 2021 / Metîna

 

Têkoşer yoldaşımız sayısız zulüm, soykırım girişimi ve fermanı yaşamış direngen Êzidî halkımızın çocuğu olarak Şengal’de dünyaya gelmiştir. Şengal’de onurlu bir Kürt genci olarak Êzidî kimliğini koruyup yaşarken DAİŞ faşizminin 2014 yılındaki soykırım saldırısı ile yüz yüze kalmıştır. İnsanlığın yüz akı olup ve Kürt halkının onurunu kurtarmak isteyen PKK militanları bu soykırım saldırısını durdurup Êzidî halkımızın bir daha fermanlara uğramaması için Kürdistan dağlarından Şengal’e geçmişlerdir. Ölümsüz fedai komutanlarımızdan Dilşêr Herekol ve Egîd Civyan öncülüğünde başlayan Şengal’i özgürleştirme hamlesi başarı ile sonuçlanmış ve Êzidî halkımızın Şengal’deki varlığı garanti altına alınmıştır.

PKK militanlarının yurtseverliğini, Kürt halkına ve ezilen tüm halklara olan bağlılığını, hesapsız bir şekilde halklar için mücadele etmesini, Apocuların yaşam tarzını gören Têkoşer yoldaşımız mücadeleye katılmıştır. Bir süre farklı çalışma alanlarında mücadele ettikten ve Şengal özgürleştikten sonra dağlı bir Apocu olmaya karar vererek gerilla saflarına katılır. Êzidî halkının varlığının ve özgürlüğünün mutlak bir biçimde garanti altına alınmasının ancak Kürt halkının ve tüm Kürdistan’ın özgürlüğü ile gerçekleşebileceğine inanmış ve büyük bir ulusal bilince ulaşmıştır. Kürdistan’ın özgür dağlarına ulaştıktan sonra PKK yaşamından, Apocuların emek dolu pratiğinden, yoldaşlık ilişkilerinden ve şehitlerden oldukça etkilenmiştir. PKK hareketini tanımadığı yılları kendisi için büyük bir kayıp görerek büyük bir azim ve istekle pratiğe katılmıştır. En büyük isteği içinden geldiği Êzidî halkının da PKK’yi ve Önder Apo gerçeğini daha yakından tanıyıp katılmasıydı. Apocu ideoloji ve felsefenin, demokratik ulus anlayışının Kürt halkı ve tüm halklar için öngördüğü özgür yaşama yürekten inanarak Önder Apo’ya tutkuyla bağlanmıştır. Önder Apo üzerindeki tecridi hiçbir biçimde kabul etmeyerek fiziki özgürlüğünü gerçekleştirmek için elinden gelen her türlü çabayı sergilemiş, bu temelde gerilla pratiğine katılmıştır.

Dağlara ulaştıktan sonra büyük bir istek ve kararlılıkla Cenga Heftanîn Hamlesi’ne katılmış ve Metîna bölgesinde pratik yürütmüştür. 23 Nisan 2021 günü başlayan kapsamlı işgal harekâtına karşı Cenga Xabur Devrimci Hamlesi’ndeki yerini almış, büyük bir cesaret ve sarsılmaz irade ile eylemlere katılmıştır. Son olarak 14 Mayıs günü gerçekleşen şiddetli çarpışmalarda birçok işgalciyi cezalandırarak kahramanca şehadete ulaşmıştır.

Têkoşer yoldaşımızın bir Êzidî genci olarak ulaştığı ulusal kişilik, mücadele yaşamı ve Apocu militanlığı biz yoldaşları ve tüm Êzidî gençleri tarafından her daim örnek alınacaktır. Bu temelde başta şehit yoldaşımızın değerli ailesine, tüm Şengal halkına ve yurtsever Kürt halkına başsağlığı diliyoruz.”