Şiddete uğrayan Tuncel ve Akdeniz'e dava

Rehin tutulan siyasetçiler Sebahat Tuncel ve Sibel Akdeniz’e şiddet uygulayan gardiyanlar hakkında takipsizlik kararı verildi, kadın tutsaklara dava açıldı.

Ankara Sincan 3 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde, 7 Ağustos 2021 tarihinde gardiyanların şiddetine maruz kalan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Sibel Akdeniz hakkında dava açıldı.

 Jinnews’in haberine göre, Tuncel ve Akdeniz’i zor kullanarak, havalandırmadan içeri alan gardiyanlar C.D., G.B., D.A. ve R.S. hakkında “Görevi kötüye kullanma” ve “Basit yaralama” suçundan açılan soruşturmaya takipsizlik veren Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı Ceza ve İnfaz Kurumlarındaki Adli Olayları Soruşturma Bürosu, kadın tutuklular hakkında “Zincirleme şekilde kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret”, “Zincirleme şekilde birden fazla kişi ile birlikte örgütün korkutucu gücünden yararlanılarak tehdit” iddialarıyla iddianame hazırlayarak, Ankara Batı 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.
Tuncel ve Akdeniz hakkında 9 yıla kadar hapis istendi.

İddianame, Ankara Batı 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tuncel ve Akdeniz, kendilerini darp eden gardiyanları tehdit ettikleri iddiasıyla 24 Mart’ta duruşmaya çıkacak.