Açlık grevindeki tutsaklara hücre cezası

Açlık grevi eylemine giren tutsaklara “Örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle soruşturma başlatan Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi idaresi tutsaklara 11 gün hücre cezası verdi.

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi eylemine giren tutsaklara “Örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Açlık grevindeki tutsaklara cezaevi idaresi 11 günlük hücre cezası verdi.

Tutsakların Jinnews’e gönderdiği mektupla yaşadıkları hak ihlallerini kamuoyu ile paylaştı. Tutsaklar, açlık grevi eylemini gerekçe gösteren cezaevi idaresinin Nida Kutlu, Hatice Çakmak ve Şükran Özer’e “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 11 gün hücre cezası verdiğini aktardı. Öte yandan mektupların kendilerine çok geç ulaştığını belirten tutsaklar, iletişimde de sorunlar yaşadıklarını aktardı. Tutsakların en büyük şikâyetlerinden biri de dergi ve kitapların kendilerine verilmemesi. Kargo ile gönderilen dergilerin alınmasını yasaklayan cezaevi idaresi, tutsaklara gönderilen kitaplara da yazarın alıntıladığı sözlerden dolayı el koydu.