Ağustos’ta 31 kadın katledildi, 21 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi

KCDP’nin açıkladığı rapora göre Ağustos ayında 31 kadın katledildi, 21 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Ağustos ayı erkek şiddeti verilerinin yer aldığı raporunu yayınladı. Raporda, Ağustos ayında 31 kadın katledildiği, 21 kadın ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdiği belirtildi.

Rapora da ayrıca, katledilen 31 kadının 6’sının evli olduğu erkek, 5’inin akrabası, 4’ünün eskiden evli olduğu erkek, 4’ünün babası, 3’ünün tanıdık, 3’ünün oğlu, 1’inin evlenme teklifini reddettiği erkek, 1’inin birlikte olduğu erkek, 1’inin kardeşi, 1’inin tanımadığı bir erkek, 1’inin konuşma isteğini reddettiği erkek tarafından katledildiği yer aldı. 1 kadının ise fail ile olan yakınlığı tespit edilmedi. 

Raporda, erkek şiddetinin kadınlara yöneldiği gibi kadınların yakınlarına da yöneldiği kaydedilirken, faillere öldürme cesaretini verenin yine önleyici olmayan politikalar olduğu belirtildi. “Yetkililer kadınların ve yakınlarının katledilmesiyle sonuçlanan erkek şiddetini önlemek için neyi bekliyor” diye sorulan raporda, kadın katliamlarına karşı verilen mücadelenin devam edeceğine de vurgu yapıldı.