Ağustos'ta kadına şiddette yüzde 33 artış

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Ağustos ayında kadına yönelik şiddette en az yüzde 33'lük artış yaşandığını bildirdi.

KCDP, Ağustos ayında şiddet nedeniyle destek hatları ve sosyal medya hesaplarından kendilerine ulaşan başvuruları rapor haline getirdi.

Kadınların, “0212 912 42 43” başvuru hattı, “0505 004 11 98” Whatsapp destek hattı, sosyal medya hesapları, e-mail ve basın yoluyla iletişime geçtiği ifade edildi.

Ağustos ayı raporuna göre bir ay içerisinde 560 kadın destek başvurusunda bulundu. Bir ay öncesine göre yüzde 33'lük bir artış yaşandığı kaydedildi.

Rapora göre kadınlardan 306'sı ile ilk başvurunun ardından detaylı görüşme yapıldı, 254 kadının ise ilk başvurunun ardından görüşmeyi sürdürmedi.

Raporun detaylarında kadınların yüzde 21’inin başvurdukları kamu görevlileri tarafından hak ihlaline uğradığını aktardı. İhlalde bulunanları başında yüzde 52 ile polis var.

Rapora göre en çok başvuru yüzde 26 oranı ile evli oldukları erkekler tarafından şiddete uğrayan kadınlardan geliyor. Ağustos ayında kadınların en çok başvuru nedeni ise fiziksel şiddet oldu.