Alevi Kadınlar Birliği: 25 Kasım'da direniş alanlarındayız

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, "25 Kasım'da zalimin zulmüne karşı direniş alanlarında olacağız" dedi.

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Kadına uygulanan tüm şiddet ve baskıya rağmen dünyanın her yerinde kadınların destansı direnişleri günümüze kadar kesintisizce devam etti" denilerek, şöyle devam edildi:
"İki oğlunu ve eşini kaybeden ve bir oğlu da cezaevinde olan Emine Şenyaşar ananın adalet arayışının feryadı biz kadınların feryadıdır. Sokakta samuray kılıcıyla öldürülen Başak, kaybedilen Gülistan bizden birer parçadır.
Nefsine, hırsına yenik düşen erkek zihniyetinin tacizi, tecavüzü ve şiddeti her gün yeni biçimlerde karşımıza çıkıyor. Kadınların fuhuşa zorlanması, bağımlılaştırılması İpek Er örneğinde olduğu gibi intihara sürüklenmesi bir özel savaş politikası olarak kadın bedeni üzerinden hayata geçiriliyor.
Ekonomik şiddet uygulayan AKP-MHP iktidarının kadınları getirdiği nokta artık çöpte dahi ekmek bulamamadır."


'KADIN DİRENİŞLERİ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR'


İstanbul Sözleşmesi'nin selamlandığı açıklamada, şunlar da belirtildi:
"Tutsak edilen kadın canlarımızın içerideki direnişleri umudumuzu büyütüyor.
Yine Arjantin’den Şili’ye, Avrupa’dan Afrika’ya, Asya’ya kadar kürtaj haklarının ellerinden alınmasına, yoksulluğa ve şiddete karşı direnen kadınlar umudumuzu büyütüyor. Her geçen gün daha da büyüyen bu direniş; tüm farklılıklarımıza rağmen biz kız kardeşleri birleştiren en temel güçtür.
Bu 25 Kasım’da ve sonraki 25 Kasım’larda Demokratik Alevi Kadınlar Birliği olarak her yerde direniş içinde olacağız. Dünyanın dört bir tarafındaki kız kardeşlerimizle örgütlenerek, çoğalarak,özgürlük şarkılarını her yerde söyleyecek, özümüz ve sözümüzle zalimin zulmüne karşı direniş alanlarında olacağız."