Amed direnişinde üçüncü gün: Gözatlı ve yaralılar var

Amed'de belediye gaspına karşı protesto eylemleri üçüncü gününde de devam etti. Rejimin saldırılarında bir çok vekil, gazeteci ve eylemci yaralandı. Çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

Rejim polisleri Ofis’teki yürüyüşe şiddetli saldırıda bulundu. Eylemciler arasındaki HDP Milletvekili Rıdvan Turan, darp edildi. Yaralanan Turan hastaneye kaldırıldı.

Saldırı sırasında Milletvekili Remziye Tosun da baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Amed'de büyükşehir belediyesi yakınlarında düzenlenen basın açıklaması ardından yürüyüş başlamıştı. Şimdiye kadar en az 15 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanların sayısının daha yüksek olabileceği de belirtiliyor. Henüz net bilgi alınamadı. Vekiller gözaltına alınanların bırakılması için Ofis'te bir süre oturma eylemi yaptı. 

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, gözaltına alınların büyükşehir belediyesine ait otobüse konulmasına tepki gösterdi. Beştaş, kayyumun ilk icraatının belediye araçlarını gözaltı aracı yapmak olduğunu söyledi. 

Ayrıca eylemi takip eden gazeteciler Lezgin Akdeniz, Beritan Canözer ve Hayati Yıldız da polis saldırısına uğrayarak darp edildi. 

Yerel saatle 16.00'ya doğru protesto eylemleri sona erdi. Ancak saat 17.00'de kadınlar öncülüğünde açıkama yapılacağı öğrenildi.