Amed’deki gözaltılar protesto edildi

Amed’de aralarında gazeteci Beritan Canözer'in de olduğu 22 kadının gözaltına alınmasını protesto etmek için bir eylem düzenledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında JINNEWS muhabiri Beritan Canözer’in de bulunduğu 22 kadının gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor.

Emek ve Demokrasi Platformu, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır 1 No’lu şube önünde gerçekleştirdiği eylem ile kadınlara dönük gözaltı operasyonunu protesto etti.

“Kadın Mücadelesini engelleyemezsiniz” pankartının açıldığı, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “jin, jiyan, azadi” sloganlarının atıldığı eyleme çok sayıda kadın katıldı.

Açıklamayı Eğitim Sen 2 No’lu Şube Kadın Sekreteri Songül Canşimşek okudu.

Salgın sürecinde halkın sağlığını, ekonomisini, eğitimini düşünüp ve çözüm üretmesi gereken iktidarın bunun aksi gayretler içinde olduğuna dikkat çeken Songül Canşimşek, tüm muhalif kesimler üzerinde baskı, gözaltı, tutuklama, işinden ihraç etme politikalarının geliştiğine işaret etti. Sürecin en ağır bedelini kadınların ödemeye mecbur bırakıldığını belirten Songül Canşimşek, “İşten atılma, yoksullukla mücadele, kadın cinayetleri katlanarak artarken, iktidar bir yandan kadınlara saldırılar düzenliyor, kadın iradesini kırarak erkeğe ve iktidara itaat etme kültürü geliştirmeye çalışıyor, kadınların seslerini yükseltecekleri her alanı yok etmeye çalışıyor. Bu baskı, işkence ve sindirme politikalarına karşı mücadele eden kadın arkadaşlarımızı gözaltına alıyor, işkence ediyor ve tutukluyor, işinden ihraç ediyor” dedi.

İktidarın Kürt kadınlarının kazanımlarını gasp ettiğini hatırlatan Songül Canşimşek, hedeflenenin kadınları toplumsal alandan tecrit etmek olduğunu kaydetti.

Songül Canşimşek şöyle konuştu: “Bizler başta kadınlar olmak üzere tüm demokratik kesimler, iktidarın son çırpınışlarıyla varlığını sürdürmek için uyguladığı baskı ve sindirme politikalarına boyun eğmeyeceğimizi, içerde ve dışarıda bulunduğumuz her yerde başımız dik mücadele etmekten vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha haykırarak, kadın ve toplum özgürlüğü mücadelesi veren arkadaşlarımızın derhal bırakılmasını istiyor ve onlar özgür kalıncaya dek mücadele etmekten vazgeçmeyeceğimizi belirtiyoruz.” Eylem sloganlarla sona erdi.