Ankara’daki Gülistan Doku eylemine polis saldırdı: Çok sayıda gözaltı

Gülistan Doku için Ankara’da yapılan eyleme polis saldırdı ve aralarında gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Ankara Kadın Platformu’nun, bir yıldır haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için yapmak istediği basın açıklamasına polis saldırdı. Çankaya Belediyesi önünde yapılmak istenen açıklamaya salgın gerekçesiyle izin vermeyen polisler Selanik Caddesi’nde kadınlara izin vermedi. “Gülistan Doku nerede” diye slogan atan kadınlar, polisler tarafından ablukaya alındı.

Kadınlar ile polis amirleri arasında görüşme devam ederken, uyarı yapılmadan gruba saldırıldı. Saldırı esnasında görüntü almaya çalışan Jinnews muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer  ve serbest gazeteci Eylül Deniz Yaşa da işkence edilerek gözaltına alındı. Haberi takip eden MA muhabiri  Mehmet Günhan da polis şiddetine maruz kaldı. Nefessiz bırakılmaya çalışılan Mehmet Günhan’ın basın kartına el konuldu. Gözaltına alınan kadınların nereye götürüldüğü öğrenilemedi.

 

Saldırı sonrası Mor Mekan’da bir araya gelen kadınlar yeniden ablukaya alındı. Kadınların abluka altında bekleyişi devam ediyor.

 

Gözaltına alınan ve ismi öğrenilen kişiler şu şekilde: Betül Koca, Hülya Yıldırım, Büşra Gerçek, Helin Balli, Fatma Kılıçaslan, Sude Sivri, Yelda Öztürk, Deniz Akbıyık, Leyla Mavili, Beste Uymaz, Zeynep Ülger, Habibe Eren, Öznur Değer, Yaren Tuncer, Yarenur Çetin, Zeynep Kurt, Selda Kondakçı.